maandag 3 oktober 2011

Angeltjes is er weer!

En ik las er zopas zaken die ik precies net zo aanvoelde, maar niet zo goed kan verwoorden. Sorry, Angeltjes (maar ik heb wel een link toegevoegd bij de benaming) , als ik hiermee iets verkeerds doe, maar ik kopieer jullie even:

“Wij groeten u, in de taal van Fernandel, Luis Mariano en Elio di Rupo, drie figuren die ieder een stukje Franse cultuur vertegenwoordigen die in het land B opnieuw een stevige stap voorwaarts aan het zetten is. Met dank aan de  jongste generatie Vlaamse  partijvoorzitters, wier namen we intussen niet meer durven uitspreken zonder rood aan te lopen van schaamte of van kwaadheid.  De jongste generatie en de domste generatie. Helaas.

Vlaamse sukkels

Er wordt nog steeds gehocuspocust (nu weldra bijna 500 dagen) over een belgische regering die moet gefinancierd worden dankzij vele Vlaamse opbrengsten die dienen om Waalse tekorten en Brusselse pretenties overeind te houden. Het bedrag dat De Vlaamse sukkels elk jaar overmaken aan de chi-chi sprekers bedraagt nog steeds circa 12 miljard euro en daar komt nog genereus tenminste 1 miljard bij, zoals we hieronder zullen vaststellen.  Deze harde cijfers vormen de basis van de belgische realiteit, het belgische compromis en zeg maar gerust, het belgische onrecht. Het mag niemand verbazen, dat uitgerekend de extreem-linkse Groene boomhangers graag de federale financieminister willen leveren. Laat fils-à-papa Sander Decroo maar jammeren dat hij geen coalitie wil met de Groene milieu-communisten, met zijn wensen wordt in opdracht van Albert II geen enkele rekening gehouden. Sander die door mama, papa en zichzelf opgehemeld wordt als een godenkind, durft tot hiertoe tijdens de onderhandelingen zelfs niet even een sanitaire stop inbouwen, uit schrik dat hij achteraf de vergaderzaal niet meer binnenmag. In tegenstelling tot stoere Wouter Beke die al een halfuurtje kwaad durft opstappen om deemoedig terug te verschijnen.

Operatie Betterfood

Moeten wij soms onder de indruk zijn van de financieringswet ?  Een pareltje van obscurantisme, dat ons verkocht wordt als fiscale autonomie met opcentiemen en afcentiemen (echt iets voor het rekenwonder Muyters)  waarbij de federale staat echter de gemeenschappen blijft financieren op basis van dotaties : de Vlaamse regering suddert hoofdzakelijk verder als een subsidieregering. Het kientjesgeld daarentegen zou overgeheveld worden naar de gewesten, wat volledig indruist tegen de Vlaamse verwachtingen, want hierdoor wordt Brussel de facto nog méér een gewest op gelijke voet. Over de modaliteiten hoe de kindertoeslagen van deze Operatie Betterfood zullen overgeheveld worden naar de gewesten, willen we niet te veel nadenken.

Win for Life voor Bruxelles en Wallonie

Waar wel duidelijkheid over bestaat, zijn concrete cijfers voor de Franco-belgen : in een eerste worp zal elk jaar gedurende 10 jaar 500 miljoen extra pour la Wallonie gegeven worden. Reden : uit sympathie.  En 461 miljoen zal voor Bruxelles opgegraven worden uit de lege schatkist, waarvoor Bruxelles geen enkele bestuurlijke verandering moet doorvoeren, noch tegenprestatie leveren.  We hebben het ooit uitgerekend voor u : circa 800 politieke mandaten verdeeld over 19 gemeentes met in totaal 1,1 miljoen inwoners. Et pour les Flamands Bruxellois en de Vlaamse Gemeenschap, rien de knots. Niet iedereen heeft geluk met een Win for Life biljet.

De duistere filosie achter deze financieringswet, bekokstoofd in de PS-keuken waar administrateurs van Waalse en federale besturen en professeurs van universiteiten in de potten roeren, is door het onbekwame clubje jongste generatie partijvoorzitters op gejuich onthaald : niemand van deze chirojongeren bezit enige financieel-technische kennis. Ze zijn jong en ze willen wel wat, helaas zijn wij, brave Vlaamse burgers, de betalers van deze onbegrijpelijke  Win for Life.

Misschien vindt u bovenstaande, jammere waarheden overdreven  want u bent wellicht in de ban van de verwezenlijkingen van Wouter I, Wouter II, Sander en Caroline. In dat geval hebben wij nog een toemaatje voor u.

Penetratie door de Metropolitane Gemeenschap

Naast de centenroof is er de eeuwenoude taal- en cultuurkwestie : de onwil van de Franssprekende medemensch om zich in een andere culturele omgeving aan te passen. De grootheidswaanzin, de zelfoverschatting, het povere intellectuele vermogen dat het eigen bla-bla niet kan loslaten, het gebrek aan respect voor andere gemeenschappen. Dat àlles samen wordt in het land B al eeuwen genetisch in stand gehouden dankzij de lankmoedigheid en lafheid van Vlaamse figuren die in stotter- en stamelfrans met veel haar op hun rol van het gezin van Paemel bijven vertolken.  Kijkt u naar de beangstigende BHV-finale met de  onaanvaardbare ruil tegen de  Metropolitane Gemeenschap.  Vlaams Brabant spreidt de benen  voor de Franstalige penetratie tot aan de poorten van Leuven in het Oosten,  Mechelen in het Noorden en de  verkrachters schurken zich in het Westen aan tegen de dijen van Oost-Vlaanderen.

Wie deze Franstalige strategie, om na de afbakening van de grenzen van Vlaanderen deze opnieuw binnen te dringen, niet doorziet, is een domoor zonder historisch besef.  De jongste en de domste generatie partijvoorzitters mag ook deze pluim op de hoed steken.

Het is onbegrijpelijk dat de Vlaamse politici dit Franstalige Paard van Troje toelaten. Het sussende gelispel dat de Metropolitane Gemeenschap geen bevoegdheden bezit, is een doorzichtige truc waar we nog lange jaren spijt zullen over hebben. Punt uit en schande.

De staatsschuld steeg op 3 jaar met 21%

Het land B leeft al jaren uit ons aller hand en van ons gezamenlijk zweet. In de schatkist bevinden zich in plaats van reserves, een dikke berg schuldbrieven ten belope van 356 miljard (toestand op 31 augustus 2011).  Van elke euro die wij uitgeven, verdwijnt een deel direct naar de staat. Via de BTW. Hetzelfde geldt voor onze arbeid.  Als de muntjes in uw portemonnee rammelen of de briefjes in uw portefeuille ritselen, dan spitsen de slaaf-ambtenaren van Reynders en Vanhengel de oren.

De regeringsformateurs zijn nog niet toe aan de opmaak van een begroting. Als u een eigendom wil verwerven, gaat u ook eerst behangpapier en verf kiezen vooraleer na te gaan over hoeveel geld u beschikt : zo gaan de politici ook te werk. Volgens het Planbureau zal er in 2012 een begrotingstekort zijn van 5,7 miljard.  De heren van het Monitoringcomité komen tot 10,2 miljard, bijna het dubbel, en Guy Vanhengel, de begrotingsminister van Lopende Zaken houdt het op 7,2 miljard.  Trek met zulke kwistenbiebels naar de oorlog om de financiële crisis te bestrijden.

De belgische staatsschuld is de laatste 3 jaar (augustus 2008 - augustus 2011) van 295 miljard toegenomen tot 356 miljard, zijnde + 21%.  Het zal wel gaan, zeker ?

1 F = 9 VL waard

De rest van het formatie-geflikflooi is navenant.  Elk ogenschijnlijk verzet tegen de geplande Franstalige invasie en overheersing is pro forma. Oogverblinding, geregisseerd door de Franco-belgen die de 3 armzalige FDF-kamerleden van Olivier Maingain op een zijspoor hebben gerangeerd, om de 27 buitengebonjourde N-VA kamerleden aan Vlaamse kant te compenseren. Een typisch belgische ruil : 1 Franstalige is 9 Vlamingen waard.

Wat hier verder ook uit de bus moge komen, het blijft knip- en plakwerk met als hoofdpatroon :   Vlaamse centen voor Franstalige pretenties aan rato van ruim 13 miljard per jaar + uitbreiding van de Franse invloed in Vlaanderen.

Er is slechts een soort onderhandelingen waar wij warm willen voor lopen : deze van de definitieve stopzetting van de N.V. belgië. Dat is de meest eervolle oplossing om Vlaanderen na honderden jaren miskenning, minachting en misbruik zijn rol te laten spelen van dynamische, democratische en sociale natie die zich zal toespitsen op het welvaren en het geluk van haar inwoners. Een natie die haar politieke energie niet langer hoeft te investeren in uitputtingsgevechten tegen Waalse en Franstalige imperialisten en rovers. Al de rest is beschadiging en tijdverlies.

Ray”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten