zondag 30 oktober 2011

Een prachtige en rustige herfstzondag

In onze straat zag ik opvallend veel wandelaars vandaag, maar wij reden naar Gors-Opleeuw. Even buiten Kerniel viel ons al het mooie herfstlicht en de rust op. Roger maakte een foto terwijl ik keek naar een rondcirkelende roofvogel.

Kerniel: Zicht richting Wellen van aan het kruispunt van de Heuvelstraat en de Opleeuwstraat. Men bemerkt de toren van de Sint-Jan-de-Doper kerk van Wellen Foto Roger

Een beetje verder hadden we een uitzicht op het kasteel van Opleeuw (Gors-Opleeuw bestaat uit twee vroegere gemeentes: Gors en Opleeuw):

Gors-Opleeuw: het kasteel van Opleeuw verscholen achter bomen. Zicht van op de Opleeuwstraat,  bij het begin van de Elleboogstraat Foto Roger

We wandelden de Elleboogstraat in en kwamen in een bosje, eigenlijk meer een beemd met weiden en bosjes, terecht. Helaas konden we geen lus maken en moesten we op onze stappen terugkeren.
Onder weg zagen we nog enkele heel oude boerderijen, waarvan de charme echter te lijden kreeg van moderne huizen die er naast waren neergezet.

Gors-Opleeuw, Haagsmeerstraat: 'Kasteelhoeve' De kasteelhoeve in de Haagsmeerstraat (foto Roger)

En Roger maakte daarna nog een foto van het kasteel De Donnea in Guigoven:

Guigoven, Tongersesteenweg: kasteel de Donnéa, thans onbewoond en in verval Foto Roger

Terwijl het in ons dorp zo druk leek, kwamen wij slechts twee wandelaars tegen, met een hond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten