dinsdag 1 november 2011

Borgloon en herfst in Mettekoven

We gingen vandaag heel even naar het kerkhof van Gutschoven (waar Rogers grootouders van vaderskant liggen) en van Borgloon (naar het graf van zijn grootouders van moederskant). Hoewel het al vrij laat na de middag was, liep er nog veel volk rond. Daarna wandelden we even rond in Borgloon.

Borgloon, Abeelplein 15: Café Victoria Foto Roger

Waar de lucht na een poosje betrok. We reden dan naar Mettekoven (en onderweg scheen de zon weer) waar op het terras van het enige café vrij veel volk zat. Eigenaardig, want zo warm was het niet meer: rond de 14°C in de schaduw. Allemaal rokers?

Maar wij wilden geen pint drinken, wel nog even wandelen. Voor we de velden in trokken merkten we dat in de boerderij naast het café spruitjes in containers werden geladen:

Spruitjesoogst in Mettekoven

Spruitjesoogst in Mettekoven Foto’s Roger

En dan trokken we het veld in. Ik zou eigenlijk eerder moeten zeggen: “de velden, plantages, weiden en bosjes in”. En daar kwam ik helemaal tot rust dankzij de stilte (onderstreept door nu en dan het gekwaak van een verre eend), de geuren en de mooie herfstkleuren. Eerst scheen de zon nog, maar weldra kwamen er veel wolken opzetten (en deze avond heeft het geregend), maar dat vond ik niet erg omdat ze de herfsttinten nog meer tot hun recht deden komen. De uitkijktoren die onlangs was ingestort, werd blijkbaar verwijderd.

IMG_1349

IMG_1350 Eigen foto’s

Koolzaadveld

Koolzaadveld

Mettekoven: ezels hebben paadjes gemaakt

Mettekoven: de uitkijktoren is verwijderd na de instorting Foto’s Roger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten