maandag 21 november 2011

Dromen

Een dutje deze avond na het eten bracht eigenaardige sensaties met zich mee. Het begon gewoon, zoals meestal, in de relax, met wat te lezen. Maar ik viel in een halve slaap. Kort daarop legde Roger zich neer op een sofa en begon te snurken, heel luid. Ik  hoorde het en dacht dat ik daardoor wel volledig wakker zou worden, maar dat bleek niet het geval. Ik sliep blijkbaar heel diep, en toch was ik me bewust van de geluiden. Ik probeerde mijn ogen te openen, maar dat lukte niet. En toch hoorde ik alles, ook dat er iemand op straat een auto startte, en dat Roger snurkte tot en met.
Op een zeker ogenblik heb ik zelfs gedroomd! Roger verwijderde de tafel uit de keuken, want daar zaten te veel vlekken op, en hij dacht dat die zouden verdwijnen als de tafel even buiten stond, in de regen. Ja, het regende in mijn droom. Ikzelf vond (in mijn droom nog steeds) dat de geschikte gelegenheid om de keuken eens een extra grondige beurt te geven. Maar... hoewel ik besefte dat ik sliep en droomde, ik kon niet wakker worden. Of beter gezegd, ik kreeg mijn ogen zelfs niet open!

En toen hoorde ik dat onze buurvrouw Marie-Claire (die deze namiddag hier effectief op bezoek was geweest, met niet zo goed nieuws over haar familie: een van haar neven is volledig verlamd na een auto-ongeluk) weer binnenkwam. Toen vond ik dat ik echt moest wakker worden, maar het lukte maar niet. Ik kreeg nog net niet het gevoel dat ik jaren geleden soms had en dat mij inspireerde voor mijn boek 'Incubi'.

Uiteindelijk heb ik ("bewust in mijn slaap") wel de nodige moeite gedaan om mijn ogen te openen (want dat leek constant het moeilijkste). En uiteraard stond Marie-Claire niet in ons salon!

Heel eigenaardige gewaarwordingen, die ik heel vroeger, in Antwerpen soms ook beleefde, maar dit was de eerste keer hier.

En nee, noch vandaag, noch destijds in Antwerpen, was ik onder invloed van enige drug. Wel heb ik dat vroeger meegemaakt toen ik heel moe was, en, inderdaad, nu heb ik ook een zeer intense arbeidsperiode achter de rug (die grote vertaling is immers pas geleverd).

Uiteraard heb ik die “droom” toegevoegd aan mijn “nachtboek” (ik hou immers een dagboek en een droomboek bij).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten