dinsdag 15 november 2011

Over Hoepertingen, bedrog en G1000

Een uurtje gewandeld in Hoepertingen vandaag. Eigenlijk een verwonderlijk groot dorp, deelgemeente van Borgloon. Meestal vrij lelijke huizen, hoewel er daartussen enkele juweeltjes stonden (Roger heeft ze niet gefotografeerd). En het was 6°C koud (jawel, deze keer had ik mijn winterjas aan).

We merkten weer dat een Sint-Vedastusstraat was omgedoopt tot   Vedastusstraat. Weer door het toedoen van de Liberalen in Borgloon?

Hoepertingen, Vedastusstraat: en NIET Sint-Vedastusstraat!

In het terug naar huis rijden, zagen we een havik op een haag rusten. Ik vroeg Roger daar een foto van te maken, maar hij dacht dat de vogel zou wegvliegen als we uit de auto stapten. Misschien… De vogel leek daar anders heel rustig alles te bekijken!

Voor we naar Hoepertingen reden, hadden we boodschappen gedaan (onder andere bakharing gekocht voor onze avondmaaltijd) en was ik naar de oogarts geweest. Met wie ik tussen de onderzoeken door een gezellige babbel had. Hij vertelde me onder andere over oogartspraktijken (groepspraktijken) die niet aarzelen hun patiënten  cataractoperaties aan te smeren die voorlopig nog overbodig zijn, en over de smerige middelen die ze daarvoor soms gebruiken! Ik had al vermoedens in die richting (en eigenlijk niet alleen over oogoperaties) maar ik was toch echt gechoqueerd!

Deze avond heb ik onze haringen gebakken. Roger had geluk: in de twee vissen zat kuit waar hij op verlekkerd is (ik weet wel niet of die eitjes zo gezond zijn voor hem, maar de haring op zich is dat wel). Ons diner werd een arme-mensen maaltijd, maar o zo lekker: gebakken haring, gebakken ui en brood van volle tarwe en spelt (door Roger gisteren avond gebakken). Heerlijk! De keuken ruikt er nog naar!

Nadat ik deze avond nog wat teksten had nagelezen voor het volgend Oostlandnummer van de KVLS, nog een beetje gelezen (met op mijn tong smeltende bittere chocolade) en gekeken naar filmpjes met Françoise Hardy, Sylvie Vartan, enzovoort (pure nostalgie naar mijn puberjaren dus), wees Roger mij op een nieuwe tekst op deze blog: http://victacausa.blogspot.com/2011/11/een-zacht-eitje.html met verwijzing naar deze brief in de Standaard: http://victacausa---appendices.blogspot.com/2011/11/peter-verhelst-in-de-standaard.html

Roger en ik hadden ons al afgevraagd waarom, als die G1000 toch zo democratisch was, wij ook niet werden opgebeld! En, in welke taal er werd gesproken als die G1000 “héél België” moest vertegenwoordigen.

We hoorden op de radio (die heel veel aandacht heeft besteed aan die G1000 – en ik vermoed dat het op TV niet minder was? Wij kijken nooit TV) dat er zelfs daklozen werden uitgenodigd op die G1000. En we vragen ons echt af op welke basis de deelnemers werden gekozen (verkozen?) en vooral, wat de daklozen betreft, opgebeld? Of hebben die tegenwoordig allemaal een mobieltje?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten