donderdag 3 november 2011

Onverwachts bezoek aan zuster Godwine en overdreven haast

Deze avond kregen we Nany (mijn moeder dus), Roger en Lily Beeckman én broeder Leo Thijs, vriend van Beeckman en prior van de orde van de Tempeliers, te eten. Daarna zou broeder Leo immers een uiteenzetting geven over de Tempeliers (meer specifiek over de orde OSMTH) voor Heemkunde Groot Heers.

Toen ik deze middag klaar was met koken, besloten Roger en ik onze dagelijkse wandeling te maken in Borgloon. Daar stond naast de bibliotheek een eigenaardige houten constructie (misschien een modern kunstwerk?) die ik wel leuk vond. Trappen en gangetjes, die ons brachten tot boven op de burchtgracht.
En terwijl we daarna verder wandelden in het mooie stadje, rinkelde ineens mijn smartphone. Nany. Ik wist dat zij en de Beeckmans naar zuster Godwine gingen voor ze naar ons zouden komen. Van in dat klooster belde mijn moeder: wanneer wij eindelijk afkwamen? Ze zaten op ons te wachten om de taart aan te snijden. Wij waren nooit zinnens geweest vandaag naar zuster Godwine te gaan, maar blijkbaar was zij er wel van overtuigd dat als Nany, Roger en Lily kwamen, wij ook van de partij zouden zijn. Nany gaf me zuster Godwine door die zo fel aandrong dat we even naar Sint-Truiden reden, Roger en ik. Gelukkig was mijn eten al klaar, wat je niet kon zeggen van onszelf; Roger moest nog een douche nemen en zich scheren, ik moest alleen nog andere kleren aantrekken (van dat koken zat ik onder de vlekken).

We aten taart, praatten over Irène zaliger (van wie een foto troonde op de tafel, naast een brandende kaars), en Roger Beeckman vertelde wat over de Tempeliers. Ik beloofde deze avond een relaas te schrijven over de lezing en dat aan zuster Godwine te bezorgen. We moeten immers binnenkort nog eens naar haar, want ze heeft me een boek geleend. En dan was het echt tijd voor Roger en mij om naar huis te rijden. Hij ging een douche nemen enzovoort en ik trok heel snel andere kleren aan. Ik kwam net weer beneden toen onze vrienden en mijn moeder aanbelden, met een lekkere fles  wijn. Zij waren immers iets langer bij zuster Godwine gebleven. We dronken Oloroso, wisselden nieuwsjes uit, en toen belde Leo Thijs aan. Ik wist dat hij ongeveer van mijn leeftijd is, en verwachtte (eigenaardig genoeg Glimlach) dus een al vrij oude man!  Maar nee, het was een nog jonge man die ik ons salon binnenleidde! Glimlach

We aten van mijn eenvoudige gerechtjes (broccolisoep, gegratineerde venkel en een minikaasschotel) en vertrokken al snel naar ons lokaal in Heks.

Waar, terwijl de mensen begonnen binnen te stromen, Leo zijn zaken klaarzette, Roger (de mijne dus) nog even een babbeltje had met de secretaris Tony. En ineens zei Roger tegen mij: ‘Zeg, is dat de nieuwe mode, je T-shirt binnenste buiten aantrekken?’

Ik bekeek mezelf: inderdaad, in mijn haast had ik mijn T-shirt binnenste buiten aangetrokken. En zeggen dat thuis niemand dat had opgemerkt!Glimlach

Ik ben dat snel gaan in orde brengen op het toilet!

En dan volgde een heel interessante lezing, maar sorry, zuster Godwine, daar vertel ik morgen over! Het was immers over 23 uur toen we eindelijk naar huis reden!

Enkele foto’s van de avond (nadat ik mijn corsage had in orde gebracht):

Voordracht van Leo Thys over de Tempeliers en de moderne Tempeliersorde

Voordracht van Leo Thys over de Tempeliers en de moderne Tempeliersorde

Voordracht van Leo Thys over de Tempeliers en de moderne Tempeliersorde Foto’s Roger

O ja, en Nestor Renwa was daar ook: zo kon ik hem eindelijk voorstellen aan mijn moeder. In feite is zij zijn aangetrouwde achternicht!

1 opmerking: