donderdag 10 november 2011

Recept voor een overschotje venkel

Ik had in onze koelkast nog 1 venkelknol liggen en die wilde ik deze avond absoluut gebruiken voor die zou verleppen. Maar ik wist niet echt wat ik voor 2 personen met één enkele venkel moest aanvangen.

Ik raadpleegde enkele van mijn kookboeken, en vond een Italiaans recept dat mij wel aanstond. Ik heb het echter een beetje aangepast omdat ik maar 1 knol had en niet de twee verschillende kazen die het recept voorschreef. Maar we vonden het heel lekker, dus noteer ik even hoe ik tewerk ben gegaan (ik heb onder andere uien toegevoegd aan het recept, en het een beetje minder vet gemaakt).

Ingrediënten:

1 grote venkelknol

2 niet te dikke uien

2 eetlepels olijfolie

4 eetlepels geraspte kaas

50 gram boter in stukjes gesneden

Zout, peper

Bereiding

Venkel en gepelde uien in vier stukken snijden

De groenten eventjes (niet meer dan 3 minuten) laten koken in gezouten water

Een ovenschotel inwrijven met olijfolie

De groenten in de schotel leggen

Peperen en bedekken met stukjes boter

Daarboven geraspte kaas strooien

Ongeveer 15 minuten in een oven op 180°C laten gratineren.

Ik heb dat opgediend met gebakken tongfilet en vers gekookte aardappelen. En de gesmolten, maar niet aangebakken boter, gaf er  een heel lekkere smaak aan.

2 opmerkingen:

  1. Hé Josiane,
    Zie dat jullie ook van venkel houden, wel wij ook heel erg.
    Dit recept heb ik ook al gemaakt en doe er soms stukjes hesp tussen als ik overschot heb.
    Fijn weekend !
    Kusjes,
    Françoise

    BeantwoordenVerwijderen