donderdag 17 november 2011

Te drukke dag, een pantoffel en filmpjes

Waarschijnlijk door de economische crisis was het de laatste tijd zo rustig op vertaalgebied dat ik me soms afvroeg of ik niet beter op pensioen zou gaan. Maar vandaag werd ik echt overstelpt door jobs. En uiteraard gebeurt dat weer op een moment dat ik eigenlijk andere dingen had willen/moeten doen: een vriendin in moeilijkheden uitgebreid mailen,  verder foto’s invoegen in de laatste Limburgse monografie, strijken – want ik ben weer bezig veel te lang te wachten – en naar mijn moeder Nany bellen.

Het werd dus vertalen, praktisch de hele dag (en volgende dagen zullen lijken op deze, al hebben we wel enkele dringende afspraken).

Ondanks dat vele dringende (maar leuke en interessante) werk, wilde ik  toch een half uurtje wandelen met Roger (in ruil heeft hij deze avond voor de broccolisoep gezorgd). Omdat ik weinig tijd had, zochten we het niet te ver: we reden naar Borgloon waar we een goed half uurtje in en rond het stadje wandelden.

PB170265 Toegang tot een van de kastelen van Borgloon, foto Roger

En… Waar we weer (ik ging bijna schrijven “eindelijk!”) iets tegenkwamen dat zo vaak op onze weg ligt: schoeisel!

Deze keer was het een eenzame pantoffel:

PB170263 Foto Roger

Na het avondeten (en na een telefoontje met Hendrik: hij en Anneke komen niet af dit weekend zoals ze eerst van plan waren, omdat wij het te druk hebben Bedroefde emoticon) heb ik nog voortgewerkt, daarna even gemaild naar vriendin in nood, en uiteindelijk kwam ik tot rust met filmpjes die Roger mij had doorgestuurd: http://www.vrt.be/tijdslijn.

Plezant! Je hoeft maar te klikken op het jaar van jouw keuze en daarna kun je kiezen tussen verschillende filmpjes. Alleen vind ik de uittreksels te kort!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten