vrijdag 16 december 2011

Verjaardagsfeestje voorbereiden op een winterse dag

Ik zou ze natuurlijk veel vaker kunnen bij elkaar brengen, onze “kindjes”! Maar ik weet hoe druk ze het hebben (en ik herinner me hoe druk – hoewel minder dan zij - wij het hadden toen we jong waren) en ik weet ook dat ze dikwijls liever vrienden ontmoeten, of een avond doorbrengen alleen met hun lief  (man of vrouw). Dus probeer ik (het valt me soms moeilijk!) de familiebijeenkomsten een beetje te beperken. Ik wil immers dat de kinderen er telkens echt van genieten en het gebeuren niet aanvoelen als een zoveelste verplichting.

Maar deze keer was mijn datumkeuze blijkbaar niet ideaal: Zeger moet zondag werken, Anneke moest deze avond werken, Geert, onze dochter en Elena moeten zondag naar een herdenkingsmis voor de broer van Geert. Gevolg: alleen Anneke en Hendrik kunnen morgen blijven logeren, en niemand kon vanaf vandaag hier zijn.

Ik noem onze bijeenkomst van morgen een “verjaardagsfeestje’, maar in feite zijn nog alleen Hendrik, zijn zus en ik verjaard. Zeger verjaart pas volgende maandag (en moet dan werken), en Roger op 15 januari. Maar die dag moeten onze dochter en haar echtgenoot naar een feestje bij zijn ouders! En op 14 januari verjaart Elena, maar dat zal iets vroeger moeten gevierd worden, onder andere omwille van dat feestje waar ik het pas over had. Wat hebben mensen het toch druk deze dagen!

Maar kom, ik heb vandaag toch maar een “gezamenlijk verjaardagsfeestje” voorbereid. Een beetje schoongemaakt (met weer rugpijn als gevolg), en het meeste eten al klaargemaakt.

En nee, er bleef geen tijd over voor een wandeling… Maar het  weer leende er zich ook niet toe! Wind, regen, kou, de hele dag! Mijn zus mailde me zelfs dat haar dochter die naar haar vroegere thuis wilde sporen (ze huurt nu zelf een appartement in Leuven) er uren over gedaan heeft omdat de trein in de buurt van Mechelen werd gehinderd door sneeuw. Hoe is dat mogelijk na wat we vorige winter meemaakten: een klein beetje sneeuw zorgt weer voor problemen!

Hier werd de constante regen geen “winterse neerslag”, gelukkig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten