maandag 16 januari 2012

Elena en haar moeder… En de Vijverstraat in Heers

Uiteraard kregen Roger en ik deze ochtend wel elk een mailtje van onze dochter. Voor Roger met de beste wensen natuurlijk, voor mij en voor hem met het bericht dat Elena haar eerste zelfstandige stappen heeft gezet vorig weekend!

Roger moest vandaag naar de post in de hoofdgemeente Heers. En in plaats van nog eens een wandeling te gaan maken in een min of meer afgelegen dorp stelde hij voor daar te voet naartoe te gaan. Goed idee (ik had al zo dikwijls geopperd dat het niet is omdat we nu op de buiten wonen dat we elke kleine boodschap met de auto moeten doen)!

We liepen dus naar Heers via de Vijverstraat. Die is niet toegankelijk voor auto’s en al van de eerste maand dat we hier woonden, liep ik daar heel graag door. De straat volgt de achterkant van het kasteelpark van Heers en wordt langs de andere kant afgebakend door de landerijen van het kasteel van Veulen. Het is er echt rustig, je hebt rechts van de straat een weids zicht, links van de straat een bosje en een grote vijver (kasteel van Heers); en toen ik vroeger op de fiets langs daar terugkwam van mijn lessen in het gemeentehuis hoorde ik er geregeld een uil. Dat was natuurlijk toen het al donker was. Maar vandaag zagen we een roofvogel rondcirkelen in de lucht, en hoorden we heel veel mussen in het bosje.

Destijds, toen ik langs daar terugkwam van mijn initiatie-les Nederlands, was het er pikdonker. Nu staan er straatlantaarns. Roger en ik vroegen ons af of die echt branden ‘s nachts. Want veel volk ontmoet je nooit in die straat (eigenlijk praktisch niemand).

We hebben alles bij elkaar een klein uur gestapt: voldoende dus. Het was koud maar droog en ik heb er echt van genoten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten