woensdag 25 januari 2012

Na een wandeling in Veulen, weer een overlijdensbericht!

Net zoals eergisteren gingen we vandaag even wandelen in Veulen. We sloegen deze keer een landweg in waarvan ons verteld werd dat die doodliep. Maar we hadden ook ooit gehoord dat daar ergens een bron ontsprong.

De bron hebben we niet gevonden maar misschien bevindt die zich in het privé-naaldbosje dat we na een poosje ploeteren op de drassige grond  tegenkwamen. Gehoorzaam als we zijn, hebben we het terrein niet betreden - “verboden toegang en te vissen” stond er! Glimlach -  maar we zagen wel dat er roeibootjes lagen op een vijver.  Een beetje verder liep de weg inderdaad dood en wij keerden op onze stappen terug.

Het werd een vrij korte wandeling, maar wel aangenaam rustig.
Onderweg had ik enkele mails horen en zien binnenkomen op mijn smartphone, maar die zou ik later lezen.

En dat was minder aangenaam! Een vriend uit Leuven meldde ons dat vorige zondag een vroegere gemeenschappelijke vriend overleden is. Het gaat over de vroegere conservator van het fotografiemuseum in Antwerpen, Roger Coenen, die al een flink aantal jaren in Frankrijk verbleef. Roger (de mijne dus) en ik hebben hem het laatst ontmoet op de herdenkingsdienst voor Dirk Lambrechts zaliger en daarna hadden we niets meer gehoord van hem. Toch waren we aangedaan door het nieuws! Weer iemand uit ons zo boeiend verleden die is heengegaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten