vrijdag 13 januari 2012

Verdacht!

We komen net thuis van een nieuwjaaretentje georganiseerd door Heemkunde Groot Heers. Heel gezellig, maar daar vertel ik straks wel over. Nu eerst over onze wandeling deze middag.

Dat was in Broekom, in de buurt van het Manshovenbos. Het was koud (de echte winter lijkt eindelijk begonnen, en hopelijk krijgen we er geen zoals vorig jaar) maar droog. Hoewel, heel drassig. Wij ploeterden dus op een landweg, luisterden naar het geroep van een roofvogel, zagen hem dan ineens vliegen en bewonderden zijn vlucht. En plotseling zagen we daar, aan de kruising van twee veldwegen, een Ford staan. Ramen open. Roger zei nog: ‘Waarom laten die mensen hun ramen openstaan?” en toen merkten we  dat de auto geen nummerplaten meer had: noch vooraan, noch achteraan.

Dat vonden we zeer eigenaardig: een verlaten auto zonder nummerplaat midden in de velden. Maar kom, we wandelden verder.

Ineens hoorden we een andere auto komen aanrijden. Die stopte vlak bij de Ford. Er stapten twee mannen uit, en die gingen iets halen uit de koffer van de verlaten auto. Nog steeds vonden we het eigenaardig, maar niets meer dan dat.

Maar toen kreeg Roger van die twee mannen enkele bedreigingen naar zijn hoofd geslingerd! En dan pas vonden we de hele boel verdacht!

Nee, we hebben niet gereageerd, hebben zonder te antwoorden zo snel mogelijk verder gestapt. Tenslotte waren we daar maar helemaal alleen in de velden, mét die twee mannen natuurlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten