vrijdag 24 februari 2012

Borgloon en ouder wordende gewrichten

Tijdens de wandeling van eergisteren in de Ardennen werd ik vriendelijk uitgelachen door dochter en schoonzoon. Ik kon immers “niet volgen”. En inderdaad, ik liep meestal meters achter hen aan.

Ik heb immers al jaren last van pijn in de knie- en heupgewrichten.  En bovendien heeft mij vader zaliger, net zoals zijn collegevriend die daarna mijn beste vriend is geworden (en die nu in de “Ardenne profonde” woont), mij geleerd dat om onder andere je gewrichten en je longen te sparen, je bij het wandelen in een heuvelachtige streek de “pas ardennais” moet toepassen: niet snel, maar wel heel regelmatig stappen. Je komt dan wel niet zo snel vooruit, maar je kunt het heel lang volhouden.

Dus dacht ik bij mezelf: ‘Laat die “kinderen” maar lachen. Ze zullen binnen dertig jaar wel opmerken dat ze zelf aan die “pas ardennais” toe zijn.’

Trouwens, mijn gewrichten deden heel fel pijn: het gevolg van een volledige maand bijna niet gestapt te hebben. En van ouder worden natuurlijk! Bedroefde emoticon

En ik voelde ze gisteren ook, net zoals vandaag toen we een klein uurtje gingen wandelen in Borgloon. Want, jawel, Roger is de wandelingen in de buurt van ons dorp al beu! Glimlach

Het werd dus Borgloon. Waar ik zag dat de kunstconstructie in de buurt van de bibliotheek er nog stond. En dat er volgend weekend een carnavalstoet wordt gepland. Dat herinnerde me eraan dat ik onlangs voor het eerst sinds decennia op de radio iets hoorde over de Christelijke vasten. Terwijl de Ramadan al die vorige jaren wel aan bod kwam.

Roger wilde in de enige viswinkel van Borgloon sprotjes kopen en vertelde aan de uitbater dat waar zijn winkel nu staat heel lang geleden het huis van zijn grootouders van moederkant stond: “Afspanning de Helm”. De visverkoper bleek geïnteresseerd, maar was daarna toch een beetje ontgoocheld:  hij was, net als Roger, op zoek naar foto’s van dat vroegere gebouw. Waarschijnlijk vermoedde hij dat Roger wel minstens één foto had, maar precies hetzelfde verwachtte Roger van hem. Want wij hebben er geen enkele foto van.

Ik heb deze avond al even gegoogeld: ik vind ook nergens iets over die vroegere afspanning.

Later zagen we een nieuwe B&B. Daar heb ik ook naar gegoogeld en het lijkt niet slecht;  hier even gratis reclame: http://www.kersentuin.be/index.htm.

De website vind ik niet goed, maar kom. Maar ik vind het eigenlijk  heel duur!

Zulke prijzen kan een gewone werkman zich toch niet permitteren?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten