zondag 5 februari 2012

Gratin met veel peulvruchten

Ik had – per vergissing  bij de vorige boodschappen - in de Lidl  een Mexicaanse diepvriesgroentemix (met heel veel maïs en peulvruchten) gekocht. Omdat ik vandaag graag flageolets met “Belgische groenten” wilde serveren. Maar ik graaide toen dus blijkbaar naar een “verkeerde” verpakking.

Dus was ik even echt verwonderd toen ik deze avond merkte dat ik niet de juiste groentemix haalde uit onze diepvriezer. Toch probeerde ik het daarmee, en dat werd een revelatie! Het was echt lekker, en ik merk van mezelf dat ik met de tijd steeds meer peulvruchten  apprecieer!

Zo heb ik het klaargemaakt:

Ik heb één grote aardappel in stukjes gesneden en gekookt. De Mexicaanse diepvriesgroenten gingen ondertussen in een ovenschaal, samen met de uitgelekte flageolets en 200 gram hesp (ham) in blokjes. Terwijl de aardappelen gaarden, maakte ik een kaassaus, en daarna ging alles even de oven in om te gratineren.

Waarschijnlijk hoort dit niet thuis in de Mexicaanse keuken, maar het is toch multicultureel? Of niet? Glimlach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten