donderdag 29 maart 2012

Le petit Nicolas

Onlangs heb ik “Le petit Nicolas” (van Sempé en Goscinny) herlezen. En vandaag las ik dat een van mijn “vrienden” op Facebook naar een gelijknamige film was gaan kijken.

Ik zocht een beetje op Google, en inderdaad, er zou een film gemaakt zijn, gebaseerd op het boekje. Vaag herinnerde ik me ineens dat iemand anders me daar nog ooit over verteld had. Maar wie? Was het mijn vriendin Marie-Louise? Mijn geheugen is zo’n zeef dat het te veel details zeeft als er geen onmiddellijke “kapstok” voorhanden is.

Maar nu is die kapstok er dus wel, vermits ik dat boekje pas met veel plezier voor zeker de derde keer herlezen heb. En voor de eerste keer sinds héél lang, heb ik zin om naar de bioscoop te gaan als die film in de buurt wordt gedraaid. Helaas, daar zal ik, vrees ik, lang kunnen op wachten. En vermits ik – dat komt er nog bij - Roger niet zal meekrijgen, zal het er eigenlijk nooit van komen (want in mijn eentje ga ik toch niet). Maar… Voor wie ooit een cadeau voor mij “moet” kopen (en die “moet” is alleen van toepassing voor Kerstmis): als die film op DVD te verkrijgen is, ik zou er dolgelukkig mee zijn!

Omdat ik toch op “You Tube” zat, surfte ik verder naar al wat met “Le petit Nicolas” te maken had. Ik kwam op heel slechte animaties terecht, maar ook op een tekenfilmpje dat beter was en dat op een leuke manier één verhaaltje van het boekje weergaf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten