zondag 11 maart 2012

Ontmoetingen in Ellezelles

Vandaag hadden onze vroegere Antwerpse overbuur  en zijn vrouw (die hier vorig jaar in augustus op bezoek waren) een zestigtal vrienden uitgenodigd voor een lange wandeling in de prachtige buurt van Ellezelles, gevolgd door een kom lentesoep met brood. Onze vrienden uit Ronse hadden ons die “Pays des Collines” al laten ontdekken in 2010. Ik heb me trouwens even afgevraagd of we na de wandeling niet met hen zouden kunnen afspreken, maar Roger had gelijk toen hij zei dat daar geen tijd zou voor overschieten.

Normaal gezien zijn wandelgroepen niet echt iets voor ons, maar we wilden de streek wel eens terugzien, én onze vroegere buren nog eens ontmoeten.

We werden verwacht in de wel bijzondere Taverne “Les Jardins de la Grange” waar we eerst een Quintine dronken.

P3110906 Foto Roger

En wat waren we blij verrast toen bleek dat tussen die 60 mensen zich ook een ander koppel bevond dat we kenden in Antwerpen, maar dat we uit het oog waren verloren. Dat werd een heel aangenaam weerzien met die beeldhouwer en zijn vrouw! Ook zij hebben onze vroegere buurt verlaten, maar wonen nog steeds in de Sinjorenstad. We hadden elkaar veel te vertellen. We vernamen dat ze al drie kleinkinderen hebben (en  hij is 10 jaar jonger dan ik!).

Daarna vertrokken we, en stapten gedurende bijna drie uur. Onze gastheer legde van alles uit over planten, vogels, enzovoort, maar met al dat volk heb ik er weinig kunnen van verstaan. Toch werd het een prachtige wandeling, onder een prachtige lentehemel.

Rode kelkzwam (Sarcoscypha coccinea)

P3110908

P3110912

P3110916 Foto’s Roger

En dan kwamen we terug in “Les Jardins de la Grange”. Na nog een Quintine om de dorst te lessen, werden we getrakteerd op lentesoep van onder andere purperen aardappelen (kende ik niet), wortels, pastinaak, en nog andere voor mij onbekende knollen, en brood. Dat deed deugd, want ik had echt honger gekregen van onze uitstap. Op de achtergrond speelde het bandje Cairdeas prachtige Keltische muziek.

Sommige mensen zijn nog blijven eten, maar wij zijn rond 19:30 uur vertrokken: we hadden immers nog twee uur rijden voor de boeg! We hebben wel afgesproken dat als we onze gastheren van vandaag nog eens hier te eten vragen, we onze vroegere buurtgenoten erbij zullen uitnodigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten