zaterdag 3 maart 2012

Zoutleeuw

Het was prachtig lenteweer vandaag en ik wilde absoluut even gaan wandelen. Roger stelde voor richting Tienen te rijden en dan zouden we wel zien waar we terechtkwamen.
Dat was eerst aan de mooie neoklassieke Sint-Odulfuskerk van Booienhove (deelgemeente van Zoutleeuw) . Het was niet de eerste keer dat we ze zagen maar toch gingen we weer even binnen: een meditatiemomentje voor mij.

Booienhoven: de Sint Odulphuskerk

Booienhoven: de Sint Odulphuskerk

Booienhoven: de Sint Odulphuskerk Foto’s Roger

We waren toen dicht bij het Vinne en reden daar naartoe. Er stonden veel auto’s geparkeerd, en toch hebben we heel weinig wandelaars ontmoet. Tijdens onze wandeling merkten we dat er nu allerlei pedagogische installaties en opdrachten staan. Om scholen aan te trekken?
Het werd een aangename lentewandeling met geen ander geluid dan het oorverdovend geroep van watervogels.

Zoutleeuw: het Vinne

Zoutleeuw: het Vinne Foto’s Roger

Hoewel we daar al enkele keren waren, lazen we nu pas op een affiche dat het heuveltje tegenover het Vinne een “motte” van de 12de eeuw was. We wandelden er even naartoe.

Zoutleeuw: motteheuvel tegenover het Vinne Foto Roger

In het terug naar huis rijden, hielden we nog even halte aan de mooie (en grote)  kapel  “Onze Lieve Vrouw van de Osseweg” (16de eeuw) in de deelgemeente Osseweg.

Ook daar waren we lang geleden al eens geweest. Maar ik vond het prettig dat we die prachtige en inspirerende kapel weer eens tegenkwamen (en er natuurlijk binnengingen).

Zoutleeuw, hoek Muggenberg-Runkelenstraat: kapel van O.L.V. van  de Ossenweg

Zoutleeuw, hoek Muggenberg-Runkelenstraat: kapel van O.L.V. van  de Ossenweg

Zoutleeuw, hoek Muggenberg-Runkelenstraat: kapel van O.L.V. van  de Ossenweg

Zoutleeuw, hoek Muggenberg-Runkelenstraat: kapel van O.L.V. van  de Ossenweg Foto’s Roger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten