zaterdag 14 april 2012

Bloesemwandeling van de KVLS

Na een snel middagmaal bracht Roger mij deze middag terug naar Mettekoven voor de bloesemwandeling. Hijzelf zou deze keer niet meewandelen. Heemkunde Groot Heers organiseerde immers een bezoek aan de brouwerij van Wilderen, en hij wilde liever daar naartoe.

De eersten die we in het dorp ontmoetten waren Edith, de voorzitter van de KVLS, en mijn vriendin Jeannine uit Antwerpen, met haar dochter Sabine. Zij zouden deze avond, met nog een ander koppel vrienden, bij ons komen eten, en daarom had ik gisteren zo veel werk. Ik zou vandaag immers geen tijd hebben gehad om te koken en moest alles op voorhand doen.

Ik denk dat we uiteindelijk met iets meer dan 40 mensen waren voor de wandeling. Maar… vlak nadat Roger vertrok, gingen de hemelsluizen open!

We besloten met z’n allen eerst iets te drinken (en voor mij en Jeannine werd dat een bier uit de brouwerij waar Roger op dat ogenblik uitleg kreeg). Lekker maar heel straf!

Na een klein uurtje klaarde de lucht een beetje op en onze voorzitter Edith Oeyen gaf toch maar het sein voor het vertrek. Helaas, we waren nog geen uur onder weg of het begon weer te gieten. Het geluid van de druppels en later de lichte hagel op al die geopende paraplu’s verhinderde het begrijpen van de voorgelezen gedichten, de bloesems waren nog steeds heel feeëriek, maar iedereen geraakte verkleumd. Ik had van Roger de opdracht gekregen enkele foto’s te maken, maar dat heb ik alleen kunnen doen voor de wandeling, toen we onze eerste pint dronken. En die zeggen dus niets over de bedoeling van deze activiteit. Daarna was het immers te nat voor het fototoestel.

Na de wandeling gingen we allemaal nog iets drinken in het enige café van Mettekoven, en dat werd voor mij thee!!! Ik had het immers vreselijk koud!

Roger kwam mij daar ophalen, en gevolgd door de auto van  Jeannine en Sabine reden we naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten