woensdag 30 mei 2012

Wolkbreuk

Ik las dat onze regio een serieuze wolkbreuk had moeten verwerken kort voordat wij thuiskwamen gisteren. Wij hadden alleen opgemerkt dat het heel fel geregend had.

Na nog enkele boodschappen gingen we deze middag nog eens wandelen in Broekom. En inderdaad, we kwamen geregeld resten van modderstromen tegen en hier en daar was het graan “platgeregend”. Ik hoop dat de boeren niet te veel verlies hebben geleden!

Eigenaardig genoeg waren de wachtbekkens niet vol water gelopen. Was al die regen dan toch uiteindelijk de aarde ingedrongen? Tja, het is al een heel poosje kurkdroog geweest natuurlijk.

P5301799m

P5301800m

P5301801m Foto’s Roger

We liepen vandaag een weg in tegenover de holle weg die we eergisteren volgden. Deze keer geen schaduw, maar wel nog veel klaprozen tussen het graan. Het werd klimmen en na een poosje waren we allebei heel bezweet: de zon scheen weer krachtig, de hele dag. Helemaal geen regen gehad (wat wel werd voorspeld).
We kwamen voorbij een plantage die nu afgesloten is. Jaren geleden was die helemaal verwilderd en trotseerden wij geregeld netels en distels om er pruimen (onder andere mirabellen) en kersen te gaan plukken. We hadden het toen over “naar onze plantage gaan” en ik herinner me dat Roger zich eens afvroeg of we dat stuk grond niet zouden kopen. Dat vond ik geen goed idee. We krijgen onze tuin immers amper onderhouden, laat staan een plantage erbij! En daarbij, hoeveel zou dat wel gekost hebben? Waarschijnlijk hadden we gewoon het geld niet! Glimlach

Nu blijkt die plantage verkocht en goed onderhouden, en kunnen (mogen) we er niet meer onze proviand gaan plukken.

Tegenover die plantage staat een wei vol notelaars. Daar gingen we vroeger (voor we zelf een notelaar in de tuin hadden) ook geregeld noten rapen. Ook dat stuk land is nu afgesloten. Met nog wel een toegang naar een nieuw geïnstalleerde picknicktafel. Zouden toeristen die daar gaan picknicken nog steeds noten rapen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten