zaterdag 9 juni 2012

Huishouden

9 juni 2012

Dit is de camping met de mooie blauwe eksters en we hebben ze weer gevoederd deze ochtend na ons toilet en ontbijt (voor mij bestond dat onder andere uit een van de sinaasappelen die ik gisteren als dessert had gekregen). Die vogels komen tot vlak bij de tafel de kruimels pikken. Ze krijgen wel concurrentie van de honderden mussen die in de kurkeik vlakbij onze tent zitten.

Gisteren merkten we dat we onze kurkentrekker zijn vergeten in Huesca. Ik denk eerder dat hij in een verkeerde tas zit, maar kom, we vonden hem niet. Dus gingen we na ons ontbijt naar Plasencia. Terwijl het koel was geweest toen we opstonden, voelde je toen al de hitte opkomen. Boven de vlakte vlogen enkele roofvogels (ik denk gieren) en ooievaars. We gingen eerst een Lidl binnen, maar daar verkochten ze geen kurkentrekkers. We werden naar een soort huishoudwinkel verwezen. En daar legde ik uit wat we zochten, en ook dat ik de naam er niet van kende. Het is een “sacacorchos”. Weer een nieuw woord bijgeleerd! :-)

Iets over 12 uur waren we weer op de camping. Onder weg er naartoe zagen we  bij een poeltje een kudde koeien rondlopen. Het was dan ook vrij warm geworden (geen idee hoe warm, ik schat rond de 30°C). We aten wat en gingen onze was doen. Terwijl Roger daarna afwaste, haalde ik ons linnen weer uit de wasmachine en hing het op bij de tent.

En dan gingen we naar de bar waar ik de vorige post publiceerde, deze post schrijf, en een mail las van enkele vrienden en van onze dochter. Ze had het over ijdeltuitje Elena die soms voor de spiegel staat te draaien en haar haren te kammen!

Vrienden, ik beantwoord jullie mail later. Straks, zodra het iets minder warm is, gaan we immers nog eens naar Galisteo. Als we tenminste niet van gedachten veranderen, want we zijn tot niets verplicht!

Naast onze tent zit een Spaans gezin, ook onder een Quechua-tent. Het viel ons op dat de vader na het ontbijt zijn zoon een poosje les gaf. Thuisonderwijs?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten