woensdag 6 juni 2012

Naar Caussade

4 juni 2012

Toen we deze ochtend opstonden, was het heel bewolkt, winderig en koud. Op een zeker ogenblik vloog onze shelter weg. Roger had er alles uitgehaald om in de auto te laden en ineens… Zagen we de shelter niet meer. We vonden hem enkele percelen verder terug.

We reden richting Vierzon en Limoges. Op de bermen heel veel klaprozen die de saaiheid van de vlakke weg door de bossen doorbraken. Ondertussen hadden we de radio opgezet en luisterden naar het nieuws voorafgegaan door publiciteit. Even kinderachtig als bij ons, maar tenminste in goed Frans. Je kunt van onze VRT niet zeggen dat ze publiciteit in goed Nederlands brengen! In het journaal was sprake van een mogelijke blokkering van huurprijzen en van 3 Joden die door een bende moslims waren aangevallen nabij Lyon. 

Na een goed uurtje reden we het departement Indre binnen. Uitgestrekte vlaktes, een lappendeken van groene tinten en geregeld windturbines. Deze keer draaiden alle wieken. We zagen ook een veld eigenaardige witte bloemen. Het leken wel klaprozen, al had ik die nog nooit in die kleur gezien.

Nog wat later reden we de Pays d’Oc binnen en het landschap werd meer heuvelachtig. Op de radio gaf een zekere Elena uitleg over mogelijkheden om inbrekers weg te houden. Ik dacht aan onze Elena. Zal ze ons nog herkennen na onze terugkeer?

We picknickten op een parking, maar in de auto, zo koud was het. En daarna ben ik even ingedut.

Toen ik wakker werd, was de lucht gedeeltelijk opgeklaard. Het landschap was zacht glooiend geworden, met hier en daar een groepje bomen. Bossen en “causses” wisselden elkaar af, we naderden de vallei van de Dordogne, reden voorbij afritten naar steden die we vroeger bezochten: Sarlat, Souillac, Martel, Rocamadour enzovoort. Ondertussen reden we al een poosje op een autosnelweg (tolweg) en zoals steeds verlang ik dan terug naar onze vroegere reizen langs gewone wegen. Veel trager, maar minder saai. Maar ja, we geraakten dan ook veel minder ver!

De snelweg slingerde zich rond een paar bergen en de lucht begon weer te betrekken. Eigenlijk hou ik wel van bewolkte luchten, ik vind ze veel mooier dan helblauwe. Nu ook genoot ik van het contrast tussen de groene bergen (met hier en daar gele en rode toetsen van bloemen) en de grijze tinten van de hemel.

We reden nog over de Lot en langs de wijngaarden van de Quercy en kwamen om iets over 17  uur aan op de camping van Caussade. Hier hebben we ooit gekampeerd, maar noch Roger noch ik weten wanneer precies…

We vonden weer een ruime plek, stelden onze tenten op, deden onze boodschappen in een Intermarché… en ik zag daar weer rotte vruchten. Dat is me vroegere jaren nooit opgevallen.

We hebben nog buiten kunnen eten (de lucht was licht bewolkt, het was aangenaam lauw) maar ik vermoed dat we binnen een half uurtje wel onder onze leeftent zullen kruipen, want het begint af te koelen (het is nu kwart voor 10).  

P6041844

P6041845 Foto’s Roger

Op deze camping is geen Wi-Fi. We dachten hier twee nachten te blijven, dus zal ik deze regels pas ten vroegste overmorgen avond  kunnen posten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten