woensdag 20 juni 2012

Nava del Rey en Rueda

20 juni 2012

Deze ochtend hebben de Nederlanders met hun hond, katten (want het zijn er drie en niet slechts een) en schildpadden de camping verlaten. Wij vertrokken iets later naar Valladolid, maar niet langs de snelweg.

We reden door een immense, zacht golvende vlakte met zo ver als het zicht reikt akkers en wijngaarden, tot aan Nava del Rey. Het was toen rond 12 uur en de luiken waren allemaal al dicht. Mensen liepen op straat met een brood onder de arm. Voor de meeste toegangsdeuren van de huizen hingen gordijnen (en dat hebben we dit jaar in veel steden gezien).
We liepen wat rond en Roger maakte enkele foto’s.

P6202235

P6202236

P6202238

P6202240 Foto’s Roger

Van daar reden we verder naar Rueda dat we al kennen van vorige jaren. Hetzelfde soort licht glooiend landschap, zachtgeel, groen, en roodachtig en hier en daar enorme sproei-installaties.
Het langgerekte stadje Rueda met zijn bodega’s leek niet echt veranderd.

P6202241

P6202243

P6202244 Foto’s Roger

In een volgend dorpje, Serrada, gingen we een meson binnen. Er stonden twee televisietoestellen aan, elke op een andere zender. Op een van de twee schermen volgde ik even een geanimeerd debat over de “recortes” in het onderwijs, en mijn euro viel: “recortes” komt van “recortar”: snoeien. Roger had dus gelijk als hij dacht dat het ging om verminderen van subsidies. Ik hoorde dat 2 miljard euro zou bespaard worden en dat de scholen 2 uur les minder (per dag?) zouden verstrekken.
Bij ons biertje kregen we als tapa eens tukje brood met spek, en we namen er nog een plato combinado bij: chorizo, twee spiegeleieren, en frietjes. Een plato bleek ruim voldoende voor ons beiden! Het was toen net 30°C.

Na onze “maaltijd” reden we verder naar Valladolid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten