zaterdag 9 juni 2012

Ons reisdoel was Cazalejos, maar we belanden in Malpartido de Plasencia

8 juni 2012

Vorige nacht was er vrij veel wind, en weer die krekels. Rond 24 uur viel de elektriciteit uit op heel de camping. Daar werd vrij snel aan verholpen,  maar toen was het zo goed als tijd om in de tent te kruipen.

Deze middag (na ons toilet, ontbijt, het betalen, het inpakken en inladen) regelden we Eva (de GPS dus) op Cazalejos (in de buurt van Talavera de la Reina) onder Madrid. Daar zijn we immers nog nooit geweest. Het zou 5 uur rijden vergen, dus haltes inbegrepen hoopten we rond 18 uur ter bestemming aan te komen.

Eerst reden we weer een poosje door de Hoya de Huesca waarboven enkele roofvogels cirkelden en aan de rand waarvan alle wieken van een windturbinepark draaiden.  In de verte zagen we de Salto de Roldan en in het midden van die verlatenheid ineens een gevangenis.

Iets voor 13 uur reden we rond Zaragoza, richting Madrid. Een immense hoogvlakte met weer ontelbare windturbines en onze eerste Osborne-stier ontdaan van zijn publiciteit. Typisch landschap: bijna woestijnachtig, afgezoomd door bergen. Maar stilaan kregen we meer vegetatie: wijngaarden, perzikbomen. Dan de afrit naar Cariñena. Zullen we daar nog ooit komen? De snelweg klom daarna tot aan de Alto de la Perdiz, en we zaten tussen roze en grijze rotsformaties met plukjes vegetatie.

We reden nog voorbij de afrit naar Sabiñan (weer herinneringen), en sloegen dan even af naar Calatayud. Roger wilde zien of de camping weer open was. Nee dus.

Hoewel we onder een zonnige hemel vertrokken waren in Huesca, was het na de Hoya heel bewolkt geworden. En dat bleef zo tot aan Madrid.

Na Calatayud reden we een poosje tussen hoge rotswanden en dan weer door een vlakte: groen, oker en rood.

Het was ondertussen 14 uur geworden en ik had weer vreselijke honger. Gelukkig had ik beschuiten bij me.

Rond 14:20 reden we Castilla y Leon binnen en iets later picknickten we.

Daarna ben ik even ingedut. En toen ik wakker werd, reden we een tolweg op, vlakbij Madrid. Het viel op hoe weinig verkeer er was vanaf toen. Vermeed iedereen dat stukje betalend snelweg? Want na de tolweg werd het heel druk. We hebben meer dan drie kwartier rond Madrid gereden. Die stad blijkt voor mij echt te groot te zijn geworden!

Ondertussen zaten we in Castilla y La Mancha en was het landschap weer heel vlak geworden. Daarboven roofvogels en onze eerste ooievaar! En weer zon! Het werd trouwens weer vrij warm!

Om 18:07 uur precies bereikten we de camping van Cazalejos. Maar… Die bleek gesloten wegens een verandering van uitbater. We besloten dan maar naar Plasencia te rijden. Eigenlijk naar de camping van Malpartida de Plasencia. Ik zag weer scheel van de honger (en nam dus weer mijn toevlucht tot beschuiten) maar ik had vooral medelijden met Roger: die heeft nog twee uur langer moeten rijden!

We kwamen aan in Malpartida om 20.05 uur. We zitten dus weer in Extremadura, in de provincie Caceres.

De receptioniste uit Bree herkende ons en vroeg: ‘Is er alweer een jaar voorbij?’.
Ze vertelde ons dat je in Spanje de crisis heel fel voelt.

Nadat we onze tent hadden opgezet, gingen we nog eens eten op het terras van het campingrestaurant. We namen allebei entremeses en gestoofd kalfsvlees, gevolgd voor mij door 2 sinaasappelen en voor Roger ijs als dessert. Daarbij een fles wijn en een fles gaseosa, alles tezamen voor 18 euro. Ik weet echt niet hoe ze het doen…

Op datzelfde terras zat weer de eenzamen Engelsman van vorige jaren! :-)

Maar het was er koud geworden: we zijn na ons eten onder onze leeftent komen zitten.

Op deze camping hebben we gratis Wi-Fi maar alleen in en rond de bar. Dus zal ik deze regels morgen daar gaan posten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten