vrijdag 15 juni 2012

Sevilla en onheil

We gingen vandaag rondlopen in Sevilla. Aan de bushalte dichtbij de camping werden we aangesproken door twee oude mannen. Ze vroegen onder andere of Roger blind was, omdat ze dachten dat mijn wandelstokken blindenstokken waren.
Ik neem die stokken altijd mee als het erop lijkt dat we veel zullen stappen. Ze ontlasten immers mijn knieën.
We hebben ongeveer vijf uur rondgelopen in Sevilla. Gewoon nog eens de sfeer opgesnoven (de foto’s die Roger gemaakt heeft volgen later). Hoewel ze vrij toeristisch is, hou ik van die stad, van de sinaasappelparfum, de prachtige huizen, paleizen en kerken. Alleen was het er weer veel te warm! 35° in de schaduw kunnen wij nog maar moeilijk aan, zeker als er bijna geen schaduw is, zoals in Sevilla.

Aan de universiteit zagen we een manifestatie tegen de “recortes” in het onderwijs, en aan een apotheek hing een pamflet uit tegen de recortes in de gezondheidszorg. Ik weet niet wat recortes zijn, heb het niet gevonden in mijn woordenboekje, maar we denken dat het gaat om het terugschroeven van subsidies.  

We aten nog een menu van 7 euro: gaspacho, paëlla de mariscos, en bier. Maar Roger vond de paëlla niet lekker. Ik vond dat ze er door kon, al was ze wel te zout.

Deze avond komen we terug op de camping en we gaan meteen naar de plek waar we Wi-Fi verbinding hebben. En ik vind een mail van Edith, de voorzitter van de KVLS. Boudewijn probeerde ons te bereiken, om onder andere te vertellen over het feit dat zijn huis onder water heeft gestaan (en nog over ander onheil dat hem getroffen heeft). Ik had gelezen over de wateroverlast in Heers, en vermits ik niets vernomen heb van Marie-Claire, ga ik er van uit dat wij gespaard zijn gebleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten