vrijdag 22 juni 2012

Shoppen in Huesca

22 juni 2012

Deze ochtend liepen we door het park naar de Soto Alto, waar onder andere de post zich bevindt. In Aragon noemt men een straat die het tracé van de vroegere stadswallen volgt een soto. We klommen deze keer niet naar de kathedraal maar bleven in en rond de Soto in de winkelstraten rondhangen. Het was 27°C: een ideale temperatuur. Ik hou niet echt van shoppen, maar deze keer ging ik zelfs een kledingwinkel binnen. Ik wilde immers zien of er veel klanten waren, en ja hoor! Aan de vrouwen is het niet te zien dat het crisis is. Ze blijken nog steeds evenveel juweeltjes, schoenen, bloesjes en andere hebbedingetjes te kopen.

IMG_20120622_130705

IMG_20120622_130642 Foto’s Roger

En natuurlijk eindigden we de voormiddag onder de galerijen van de calle de Galicia (daar waar de Soto Alto overgaat in de Soto Bajo). Bij een ijskoud biertje observeerden we de talrijke voorbijgangers. Sommigen droegen het brood voor hun middagmaal, velen kwamen ook een drankje gebruiken, grootouders duwden een kinderwagen voort, er waren verkopers van prullaria, enkele bedelaars. Ik vind echter niet dat er meer bedelaars zijn dan vorige jaren.

IMG_20120622_131221 Foto Roger

Daarna kwamen we terug naar de camping waar we onder andere een liter gaspacho dronken. Gaspacho is heel verfrissend en tegelijk voedzaam, en zit vol groenten!

Roger heeft daarna een korte siësta gedaan, op een stoel onder de platanen. Ik benijd hem dat hij zo kan slapen. Ik moet daarvoor minstens mijn hoofd ergens tegen laten rusten. Ondertussen heb ik dus maar wat gelezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten