maandag 30 juli 2012

Verpleegkundigen bouwen feestje op de werkvloer

Ik las het stukje over die verpleegsters die ‘s nachts in een rusthuis even stoom afbliezen, en ik hoorde op de radio de commotie erover.

Als het waar is, wat ik verder las, dat het “feestje” slechts drie uur heeft geduurd, dat ze met zijn zessen maar twee flessen Cava dronken, dat de “inwoners” er geen last van ondervonden, dat de verpleegkundigen elkaar hebben afgelost om de nodige taken uit te voeren, zie ik echt niet waar het probleem ligt.

Een bediende kan tijdens zijn middagpauze meer drinken dan een derde liter wijn tijdens zijn etentje op restaurant (met bijvoorbeeld een zakenrelatie) zonder dat daar ophef over gemaakt wordt.

Akkoord, en dat zeg ik altijd tegen mijn zus Bie die zelf verpleegster is, verpleegkundigen oefenen een van de beroepen uit die de meeste verantwoordelijkheid vragen.

Maar is, op zo’n lange nacht (zij kunnen immers niet elders gaan souperen), één groot glas Cava (want daar komen twee flessen voor zes mensen op neer) zo’n probleem? 

Zouden de meeste van onze ministers en parlementariërs (die toch ook een grote verantwoordelijkheid hebben of niet? Glimlach) niet meer dan dat drinken in hun middagpauze of tijdens hun werkuren? Knipogende emoticon

Als die vrouwen ontslagen worden, betekent dat nog veel meer werk voor de andere verpleegkundigen die die nacht niet moesten werken. En ik weet van Bie dat mensen zoals zij het nu al extra druk hebben!

2 opmerkingen: