dinsdag 14 augustus 2012

Overrepen en Limburgse monografie

Ik ben vandaag met de vertaling geraakt waar ik wilde, maar niet verder. Wel heb ik nog het poorthuis onder handen genomen (voor zover dat mogelijk is met al onze rommel) en gezorgd voor de lay-out van de volgende monografie van de KVLS. Eerst dacht ik dat het heel eenvoudig zou zijn omdat de auteur, Roger Janssen, de tekst al ongeveer in de juiste lay-out had gegoten. Maar toen merkte ik dat ik (om bepaalde zaken in te voegen) weer zou moeten werken met sectie-einden… en eerlijk gezegd, ik wist niet meer hoe ik dat moest doen.

Ik heb de zaak dan maar laten rusten en we zijn een goed uur gaan wandelen in Overrepen. Eigenlijk een mooi dorp,  jammer genoeg in twee gesneden door een heel drukke steenweg (Tongeren-Hasselt).
Onze wandeling van een goed uur was mooi, maar de nabijheid van die weg maakte dat we constant lawaai hoorden.

Toch kreeg ik tijd om te mijmeren en na te denken, want het is na de wandeling dat ik ineens een (waarschijnlijke niet orthodoxe) oplossing bedacht voor mijn lay-outprobleem. De laatste keer dat ik een monografie van Roger Janssen moest lay-outen, hadden onze dochter en een lid van Heemkunde Groot Heers mij geholpen. Als ik nu eens deze tekst gewoon kopieerde in dat vroegere bestand zodat het de vorige tekst zou vervangen en daarna de nodige zaken  aanpaste? Dat lukte, maar ik denk dat als ik op een examen op die manier was tewerk gegaan, ik een nul  zou behaald hebben! Glimlach

Nu moet ik nog alleen de afbeeldingen invoegen (ik hoop dat Jan Gerits snel mijn mail vindt waarin ik vraag welke afbeelding op welke bladzijde moet komen).

Het was broeierig warm vandaag, maar de beloofde regen is nog steeds niet gevallen!

Enkele impressies van Overrepen:

P8142643

P8142626

P8142627

P8142628

P8142640

P8142639

Overrepen: de kerkdeur

P8142644

P8142647 Foto’s Roger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten