dinsdag 4 september 2012

Correcties, wandeling en “Nonkel Fé” op DVD

Uiteraard heb ik vandaag, na onze brunch, tussen de boodschappen en onze dagelijkse wandeling door en nog even na het avondeten de vertaling verder nagelezen. Het ging heel vlot.

We begonnen onze wandeling (met prachtig weer) nog eens in Piringen. Door de velden liepen we richting Mulken.

P9042871 Foto Roger

In feite wisten we niet goed in welke richting we stapten, we wilden gewoon een niet te korte lus maken. Op een zeker ogenblik zag Roger in de verte een kerk en hij vermoedde dat het die van Mulken was. We vroegen het aan een tractorbestuurder die we tegenkwamen: Roger bleek gelijk te hebben!

P9042870 Foto Roger

Maar we stapten niet tot dat dorp: we maakten toch een kortere lus.
Terwijl we van de eerste rijpe bosbessen in de struiken naast de weg genoten, zagen we op een zeker ogenblik op een kruispunt een “herdenkingskruis” :

P9042872 Foto Roger

Meestal staan die in deze regio op de plek waar iemand verongelukt is. Is het daarom dat een van de wegen op dat kruispunt (die ons terug naar het dorp Piringen bracht) “Dodemansstraat” heet?

Deze avond, na het eten, mijn lectuuruurtje en uiteraard nog even corrigeren, bekeek ik eindelijk de DVD van René. Of beter gezegd, een deel van de DVD, want er staan veel meer filmpjes op dan Nany vermoedde! Ik heb genoten, met soms tranen in mijn ogen!

Ik weet dus dat ik volgende dagen ook geregeld zal genieten van nostalgische filmpjes!

O ja, ik bezocht ook even de blog van “tante Izzy” en vernam dat deze ochtend haar zus een tweede zoontje had gebaard. Liliane en Paul zijn dus voor de derde keer grootouders geworden! Proficiat, vrienden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten