dinsdag 18 september 2012

Klusjes en daarna korte wandeling

Vandaag ben ik eindelijk nog eens begonnen aan de schoonmaak (niet het hele huis op één dag, daar kan mijn rug niet meer tegen). Daarna hebben we verder gezaagd aan die afgewaaide tak. Gisteren hadden we de karwei niet afgekregen: het is echt niet zomaar een “takje”!

Tijdens het werk (zelf kon ik eigenlijk niet veel doen) genoot ik vooral van het parfum verspreid door de es-stronken die Roger met zijn zaag produceerde. Als de bladeren even lekker smaken als het hout ruikt, begrijp ik heel goed waarom onze schapen Boris en Pamfiel er meteen bijzijn om van de nu voor hen toegankelijke bladeren te snoepen!

P9182967

P9182969

P9182968

P9182970 Foto’s Roger. Op de laatste foto ziet men waar de tak “afgescheurd” werd (klik op de foto om te vergroten).

Ondanks die zware fysieke arbeid vonden we nog de moed om een goed half uur te wandelen in de buurt van Borgloon. Het ging deze keer via een fel klimmend pad in een bosje naar perenplantages en oude plantages met hoogstamappelbomen, waarboven twee roofvogels cirkelden. Heel lekkere appels zijn het: van een oude soort die je niet meer in de winkels vindt (we hebben er geplukt die over het pad hingen).  Een beetje zuur, maar niet wrang zoals “ijzerappels” dat zijn vlak na de pluk. Ik weet echter niet welke appels het precies zijn. We hebben er vier meegebracht (iets meer dan 1 kg), waarvan Roger er nu een aan het eten is. De andere liggen te geuren in de keuken. Ik heb heel veel zin om binnenkort voor hem nog eens een “zondedag” in te lassen wat zijn dieet betreft en gebakken spek en appelschijfjes op het menu te zetten!

Jammer genoeg hebben we geen foto’s gemaakt tijdens de wandeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten