maandag 10 september 2012

Koninksem nog eens

Roger wilde nog eens gaan wandelen in Koninksem bij Tongeren. We liepen net als in mei de Oude Kerkstraat tegenover de kerk in en dan een pad dat ons over de Jeker en door een bosje populieren voerde. Daar waar de weg zich splitst (en wij vorige keer naar links verder liepen) sloegen we deze keer rechts af, een beemd in. Maar helaas, dat pad liep dood.

P9102908

P9102910 Foto’s Roger

Dus zijn we op onze stappen teruggekeerd tot aan de splitsing en maakten dezelfde wandeling als in mei. De meidoornstruiken stonden nu natuurlijk niet in bloei, maar waren getooid met rode bessen en er hing een vage herfstgeur. Ik voelde weer die sereniteit over mij komen: de geuren, de kleuren, de zachte wind die de toch vrij warme temperatuur temperde, de in de stilte ruisende bladeren, een paar nieuwsgierige paarden en hier en daar grazende koeien,  en een heel grote roofvogel die de blauwe lucht doorkliefde, het was allemaal zo rustgevend.

P9102911

P9102918Foto’s Roger

Op een zeker ogenblik (aan het einde van het fietspad op de foto hierboven) twijfelden we of we links of rechts moesten afslaan. Ik dacht naar rechts, Roger opteerde voor het linkse pad. Omdat zijn oriëntatievermogen veel beter ontwikkeld is dan het mijne, sloegen we links af en na nog een dik kwartier stappen zagen we in de verte de kerk van Koninksem.

P9102922 Foto Roger

We liepen daarna nog even rond op het kerkhof (en zagen daar op een oud grafkruis een zeer eigenaardige Christus, zie foto hieronder Glimlach) en liepen via het parkje achter de kerk terug naar de auto. We hadden iets meer dan een uur gestapt.

P9102924 Foto Roger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten