dinsdag 25 september 2012

Provinciebelastingen en subsidies

Geen wandeling vandaag: te veel regen en wind. Het wordt echt herfst, dat merk je wel! Ik hou wel van dit seizoen maar niet van het formulier voor de provinciebelastingen dat ik dan elk jaar in de bus krijg. Ik merk dat de aanslag dit jaar is gestegen met 24%, maar mijn inkomsten zijn dat niet! Bedroefde emoticon

Wat doet de provincie in ruil voor mij? Enkele nuttige zaken zoals sommige wegen onderhouden, oké.  Maar ook subsidies uitdelen. En veel…

Ik weet het omdat bij de KVLS wordt geklaagd dat we zo weinig subsidies krijgen in vergelijking met andere verenigingen. Dat is waar, maar we krijgen er tenminste. Al houden die wel in dat we massa’s formulieren moeten invullen, met wollige zinnen (sorry, maar ik ervaar het echt zo).

Ik heb het al eens gezegd: in feite ben ik tegen de meeste subsidies. Als tenminste het deel van de belastingen dat daar naartoe gaat ook wordt afgeschaft. Ik vrees echter dat sommige subsidies afschaffen niet gepaard zou gaan met een belastingverlaging!

Ik weet dat veel mensen, door in het zwart te werken, aan die  belastingen ontsnappen. Anderen, zelfs familieleden van mij, geven die mensen gelijk en vinden dat wij dat ook maar moeten proberen te doen. Om te beginnen: ik kan geen enkele vertaling in het zwart leveren (elke klant wil immers een factuur) en ten tweede: juist door het feit dat zoveel mensen geen belastingen betalen, moeten de wit-werkers zoveel geld afdokken!

Maar kom, ik zal die belasting maar braaf betalen zeker? Weer een etentje op restaurant minder! Glimlach Ik grap natuurlijk: sinds het rookverbod gaan we immers niet meer op restaurant als het niet hoeft!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten