woensdag 31 oktober 2012

Een stralende dag met toch slecht nieuws

Ongelooflijk wat een stralende dag vandaag vergeleken met gisteren! Ik genoot er echter alleen van tijdens onze wandeling van een uur naar en van de hoofdgemeente Heers (de rest van de dag heb ik zitten vertalen en natuurlijk gekookt).  We liepen langs de Vijverstraat die het verwilderde park van het kasteel van Heers volgt. Ik begin te geloven dat ik helemaal niet normaal ben: ik hou meer van zulk een park (dat eigenlijk meer een bosje is) dan van een “mooi” aangelegd park met afgebakende (bloem)-perken.

Roger maakte maar één foto, en dan nog niet van wat ik daar het mooist vind:

PA313277 Aan het begin van de Vijverstraat (foto Roger)

We gingen naar de bibliotheek waar we enkele afgevoerde boeken kochten (we kunnen het blijkbaar niet laten hoewel ons huis al uitpuilt van de boeken!) en er enkele leenden (onder andere over de “Bokkenrijders” – ja, Roger is daar fel mee bezig – en een vertaling van het boek “Voettocht naar Santiago de Compostella” van Shirley Maclaine). Deze avond, na het eten, heb ik afwisselend zitten lezen in de bijbel (lach me alsjeblieft weer niet uit, Hendrik en anderen! Jullie zouden dat “woestijnboek” best eens zelf lezen: dan zullen jullie pas opmerken dat de kerk helemaal niet de geest van het evangelie volgt, en dus dat de bijbel niet mag vereenzelvigd worden met de kerk), in dat boek over Gerard Romsée en in dat boek van Maclaine. Het is voor mij moeilijk kiezen welk boek ik eerst ga uitlezen. Misschien is het beste eerst het geleende boek? De andere blijven immers hier!

Terwijl we in de bibliotheek waren, kreeg ik een e-mail van mijn vriendin Denise: een van haar beste vrienden is gisteren overleden. We wisten dat het stond te gebeuren, maar toch kwam het overgaan iets sneller dan verwacht. Ik vermoed dat Denise en zijn talrijke andere vrienden heel fel aangedaan zijn!

Deze avond heb ik eindelijk nog eens alles zelf klaargemaakt voor ons avondeten. Het werd eerst een eenvoudige groentesoep en daarna zalm, spruitjes met look, een mosterdsausje en uiteraard aardappelen. De combinatie viel enorm mee (Roger was een beetje bang van de ongewone mix “spruiten en mosterdsaus”), maar ikzelf vroeg me dan weer af van waar bij ons die gewoonte komt om overal aardappelen bij te serveren. In het Zuiden worden die bezien als groente! En dus niet bij elk gerecht geserveerd. Hoewel… de laatste tijd kun je praktisch in elk niet te chic restaurant frieten krijgen bij een gerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten