dinsdag 13 november 2012

Bierproeverij

Omdat we vandaag bij de oogarts in Tongeren moesten zijn, besloten we tegelijk gebruik te maken van onze Bongo-bon (nogmaals bedankt, Nononc en Françoise!).

We zouden nog eens met de bus rijden. Nadat bleek dat de bus al 5 minuten vertraging had, besliste Roger echter toch met de auto te gaan. We wandelden net terug naar huis toen we de bus naar Hasselt zagen voorbijrijden. Die bus geeft in Borgloon aansluiting op de bus naar Tongeren. Ik kon Roger nog overtuigen in Borgloon op die tweede bus te wachten, maar die misten we dan weer net.

Na ons bezoek aan de oogarts, wandelden we naar Brasserie "Basilik", in de schaduw van de basiliek. Voor onze Bongo-bon kregen we 4 soorten abdijbier in flesjes van 33 cl, en vier bolle wijnglazen. Dat leverde ons elk het equivalent op van 2 glazen van 33 cl. Daarbij een hele boel kroketten (kaas, vlees, garnaal, vis, kip, enzovoort), heel vettig, dus eigenlijk niet geschikt voor Roger zijn dieet (noch voor mijn lijnGlimlach) en blokjes kaas, mosterd en twee andere sausen. We hadden er wel mee gegeten en dankzij al dat vet waren we daarna helemaal niet aangeschoten. We voelden ons wel wat slaperig, wat natuurlijk door de hop komt. En weeral verkoos ik het bier dat ik thuis ook drink: Westmalle.

Daarna wandelden we nog een hele poos rond in Tongeren, gingen onder andere een Hema binnen, vooral omdat die zich bevond in een vroeger vakwerkpand en je daarbinnen nog resten zag van die architectuur.

PB133353

PB133346

PB133348

PB133349

PB133350

PB133351 Foto’s Roger

Nog even de Standaard binnen, daarna verder gewandeld tot aan de auto en naar huis gereden.

Ik moest de laatste dagen af en toe niezen, dacht dat ik weer een stofallergie te pakken had (ik zou echt nog eens moeten schoonmaken!) maar nee, deze middag bleek dat ik gewoon snipverkouden ben! Gelukkig wachtte er geen werk zodat ik nog rustig kon zitten lezen. En deze avond moest ik niet koken: ik had gisteren immers konijn voor twee dagen klaargemaakt. Roger zorgde voor een tomaten-groentesoepje als voorgerecht.

4 opmerkingen:

  1. Josiane,
    Fijn dat jullie de BON verzilverd hebben, maar wij zouden 's avonds niet meer kunnen eten hebben, als ik lees wat jullie allemaal geproefd hebben. Onze verkoudheid is voorbij, dus effe geduld, vliersiroop kan ook wat helpen.
    Kusje,
    Françoise

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je gelooft toch niet dat ik de helft van al die kroketten gegeten heb, lieve Françoise? Ik eet altijd gewoon voldoende om mijn honger te stillen, en meer niet. Hoewel... op een zeker ogenblik had ik echt zin in een sigaret en dan heb ik wel in ruil daarvoor van de blokjes kaas gesnoept.Dat is wel allemaal niet goed voor onze lijn hé! En Roger blijkt die van mij toch belangrijk te vinden! :-)

    Vliersiroop hebben we in huis, maar die helpt voornamelijk bij hoest. En daarvan heb ik nog steeds geen last. Alleen van geweldige niesbuien (die het snot overal verspreiden!), tenzij ik op tijd en stond een (ongestreken) zakdoek bovenhaal! :-)

    Maar ik weet (zoals iedereen) dat een verkoudheid, hoewel heel vervelend, niet erg is! Dus oefen ik idd geduld!
    Kusje!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. 't Is dan uiteindelijk toch meegevallen en...zulke "proeverij" zou leuker zijn in gezelschap: een toffe babbel doet al dat vet vlugger smelten.Inzake gezondheid van Roger heb je 100% gelijk( gelukkig,'t is geen dagelijkse zonde en ...doodzonde, bestaat die nog?)..
    Hetgeen je lijn betreft: géén haar op mijn hoofd die het voor mogelijk houdt dat ze gevaar loopt, dus Roger mag op zijn 2 oren slapen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jaja, het viel heel goed mee! En natuurlijk waren jullie in onze gedachten, hé, Nononc! Nogmaals bedankt voor de fijne attentie!
    Maar wees niet te gul met complimentjes, of mijn neus gaat nog eens krullen!
    Kusje!

    BeantwoordenVerwijderen