zondag 16 december 2012

Regen, Ikea en Star Trek

Het heeft deze zondag bijna onophoudelijk geregend! Toch zou ik willen dat Roger (praktisch) elke dag voldoende beweegt. Op het Internet had ik gelezen dat Ikea in Hognoul vandaag open was en ik stelde dus voor nog eens daar naartoe te rijden.  We waren wel even bang dat het er te druk zou zijn maar het viel erg mee. De Ikea van Hognoul vind ik veel aangenamer dan die in de buurt van Antwerpen destijds (men zegt me wel dat die in Antwerpen ook veel beter is geworden na de renovatie).

We hebben in Hognoul anderhalf uur goed doorgestapt (en ondertussen natuurlijk genoten van de vele tentoongestelde interieurs): dat volstaat ruimschoots. Vlak voor we de kassa zouden passeren, had ik vreselijk honger en ik stelde voor een kleinigheid te eten in het Ikea-restaurant. Het werd één Zweeds buffet en één gemengde sla (samen voor 4,95 euro) voor ons beiden. Wat een geluk dat we geen twee porties van elk hadden genomen, want die twee enkele porties waren zo copieus dat we er allebei voldoende mee gegeten hadden. Ik hoefde deze avond dus niet meer te koken! Dat gaf me de gelegenheid nog eens naar een paar afleveringen van Star Trek (the next generation) te kijken.

Hendrik had ons immers een poosje geleden een zeventiental afleveringen van Star Trek geleend: hij wil zo graag dat we die serie ook zouden bekijken. Roger heeft al bijna alle afleveringen gezien (tja, hij heeft meer vrije tijd dan ik):  ik ben nog maar aan aflevering 12. Als ik er een begin te bekijken, waarschuwt Roger meestal: ‘Die vond ik niet zo goed!’. Ik was trouwens ook een beetje bang dat ik er niets zou aan vinden: science fiction is niet bepaald mijn ding… En toch geniet ik er met volle teugen van, net zoals ik (nog steeds) van sprookjes kan genieten.

En het kijken ernaar herinnert me er ook aan hoe ik de laatste maanden dat we in Antwerpen woonden elke woensdag naar een of twee afleveringen van Blake’s 7 keek met de “kindjes”. Wat heb ik daar ook van genoten! En toch, eerlijk, Hendrik (ik weet dat je nog steeds een grote fan bent van Blake’s 7), deze serie vind ik nog veel beter!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten