zondag 9 december 2012

Regen, “Pit”, film en muziek

Ik ben de winter al moe! Als ik het geld had, en dat niet zou betekenen dat we de “kindjes” en Elena, én mijn moeder plus andere familieleden al die tijd niet zouden zien, ik zou nu meteen vijf maanden gaan rondtrekken in warmere oorden!

Het heeft vandaag praktisch de hele dag geregend! En het was koud: van een wandeling kwam dus niets. Wel gingen we even naar de vroegere stroopfabriek in Borgloon. Daar loopt immers de tentoonstelling “Het verborgen werk”, over de voorbereidingen van de tentoongestelde kunstwerken van het project “Pit”.

Eerlijk, dat soort kunst is niet echt aan mij besteed. Vaak vind ik de vondsten geweldig, maar ik ervaar ze dan ook enkel als een “goede vondst”.

PC093456 Foto Roger

Ik weet het, ik ben vreselijk conservatief wat dat betreft. En als ik  lees over het idee achter het kunstwerk (want daar draait alles rond), dan krijg ik tegenwoordig de kriebels als ik het woord “spanning” tegenkom. Idem als de tekst van die aard is dat ik het idee krijg dat de kunstenaar daar beter een gedicht had over geschreven.

PC093453

PC093448 Foto’s Roger

Wat mij echter meer fascineerde, waren de zalen van die fabriek. Daar zou je van alles kunnen mee doen. Alleen zijn ze echt onderkomen, en blijkbaar volstaat het geld, dat de stroopfabriek ooit gewonnen heeft naar aanleiding van  ik weet niet meer welke wedstrijd, niet om ze te renoveren.

PC093444 Foto Roger

Voor de rest werd het dus een heel rustige zondag: wat gelezen, enkele mails bekeken en beantwoord, gekookt  en onder andere genoten van dit filmpje:

Prachtig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten