zaterdag 16 maart 2013

Het tijdperk van de levende computers

Met Kerstmis 2004 kreeg ik van Hendrik (onder andere boeken) dat werk van Ray Kurzwell cadeau. Ik vond het heel boeiend, leende het na mijn lectuur uit aan onze dochter (maar vergat dat heel gauw) en zocht ernaar een poosje geleden. Nu, naar een boek zoeken is hier voorlopig geen sinecure vermits de meeste in opgestapelde kartonnen dozen liggen. Ik vreesde dus dat ik zou moeten wachten tot al onze boeken gerangschikt zijn om het terug te vinden. Dat ik het uitgeleend had, was ik immers totaal vergeten!

Vorige woensdag zag ik het echter bij onze dochter liggen en kreeg ik het mee terug.

Waarom ik naar dat boek zocht? Wel, ik wilde, na meer dan 8 jaar, teruglezen wat de auteur voorspelde voor deze tijd. Natuurlijk heb ik vandaag niet heel die dikke pil opnieuw doorgenomen, maar wel de hoofdstukken 9 (over 2009) en 10 (over 2019). De voorspellingen worden inderdaad met sprongen van 10 jaar opgediend.

Wat 2009 betreft, zit de auteur er niet zover naast! Wat een technologische wonderen staan ons dan nog de volgende 7 jaar wel te wachten! Ik kijk er echt naar uit!  Glimlach

2 opmerkingen:

  1. Kan u het wat concreter maken? Wat heeft hij voorzien voor 2009, wat is daarvan uitgekomen, en wat niet? En wat voor 2019?

    BeantwoordenVerwijderen