zaterdag 2 maart 2013

Over Kuttekoven, vriendin Liliane en lekker eten

Ik wilde deze avond nog eens een gewone bakharing, in olijfolie gebakken uienringen en gepofte aardappelen serveren. We hadden deze week immers nog maar één keer vis gegeten, daar waar ik normaal probeer die minstens drie keer per week op het menu te voorzien. En die bakharing wilde ik kopen in de vishandel van Borgloon. Daarom stelde ik deze middag een wandeling in dat stadje voor. Roger verkoos echter nog eens van Borgloon naar Kuttekoven te stappen, onder andere om te kijken hoe het staat met de werken aan de vroegere pastorij in dat dorpje.

Hoewel het nog koud aanvoelde, sprak er al zoveel van de nakende lente! Om te beginnen het nieuwe “bijenhotel” dat we tegenkwamen.

P1150078

P1150079 Foto’s Roger (met een oud fototoestel: hij heeft zijn laatste onlangs vergeten bij onze dochter en hij mist het!). Klik op de foto om te vergroten.

Sommige struiken en bomen vertoonden al katjes aan hun kale takken, er bloeiden sneeuwklokjes onderweg en er hing weer die subtiele lentegeur die ik niet kan beschrijven.

Mijn gewrichten (heupen, knieën) leden wel onder het feit dat ik de laatste dagen “lui” ben geweest (en ik voel ze nog!) maar toch deed de wandeling deugd!

Uiteraard maakte Roger een paar foto’s van die vroegere pastorie:

P1150081m

P1150080m

 Foto’s Roger

maar ook van een eigenaardig dak dat we ontwaarden vanop de  vroegere spoorwegberm:

P1150083m Foto Roger

Deze avond wist Roger me te vertellen (hij had weer eens gegoogeld!) dat die pieken op het dak (klik op de foto hierboven om ze beter te zien) bedoeld zijn om zonnepanelen te ontvangen. Ik vraag me dan wel af waar die pieken geplaatst worden op een bestaand dak?

Onze wandeling Borgloon-Kuttekoven en terug duurde een klein uur. Daarna reden we naar de viswinkel… Die gesloten bleek! Ik besloot dan maar iets klaar te maken met andere zaken (vaak restjes) die ik nog in huis had. Een restje groentesoep werd aangevuld met gezeefde tomaten, een bouillonblokje en enkele soepballetjes (niet te veel omwille van Roger zijn dieet). Een rest witte kool en aardappelen werd verwerkt tot een stamppot, die ik verrijkte met een toets  notenolie, want ik vind persoonlijk witte kool  nogal smaakloos. Op deze manier was het echt lekker! En het varkensvlees dat ik in huis had (eigenlijk bedoeld voor maandag) heb ik in olijfolie gebakken samen met champignons, peterselie en vrij veel look. Daarbij gaf ik een sausje op basis van sojaroom en een blokje rundsbouillon. Hoewel we ons eerder al verheugd hadden op die eenvoudige maar heerlijke bakharing werd het toch echt smullen van dat geïmproviseerd etentje!

Nadat ik nog wat had gelezen in de relax surfte ik nog eens naar de blog van “tante Izzy”  waar ik las dat haar moeder “miraculeus” herstelt. Dankzij onze gebeden? Glimlach Ik ben daar heel blij om! Blijkbaar is Liliane nog niet echt toe aan bezoek ontvangen, maar dat komt nog wel! Glimlach

Daarna nog met veel plezier gekeken naar een aflevering van Star Trek! En ik die dacht dat ik niet hield van science fiction!!! Glimlach

2 opmerkingen:

  1. Het is echt ongelofelijk hoe mijn moeder herstelt. Je zou echt niet zeggen dat ze een week geleden een zware operatie aan de hersenen heeft gehad.

    BeantwoordenVerwijderen