vrijdag 12 april 2013

Aprilse grillen

Na onze brunch maakte ik voor deze avond en morgen een stoofschotel klaar. Dat is ook een van de voordelen van thuis werken: terwijl die stoofpot sudderde, kon ik verder vertalen. Het werk werd deze avond trouwens geleverd, maar ondertussen zijn er vier bijkomende jobs binnengekomen, tegen dinsdagochtend.

Stipt om 16 uur kwam Boudewijn Knevels ons afhalen. We zouden immers samen de jaarlijkse bloesemwandeling van de KVLS in Mettekoven voorbereiden. Terwijl even daarvoor de zon scheen, werden we ineens getrakteerd op regen en hagel en we besloten eerst iets te gebruiken in het enige café van Mettekoven. Ondertussen filosofeerden we over ouder worden, ziekten en dood.

Wij hadden deze middag immers een telefoontje gekregen van onze Leuvense vriendin die onlangs, bij het vergelijken van hun stambomen,  bleek een verre nicht (in de betekenis van “cousin”) te zijn van Roger. Haar partner, ook een heel goede vriend van ons, werd op dat precieze moment geopereerd: vier overbruggingen. Was dat even schrikken! En vlak daarna kreeg ik een berichtje van Edith, de voorzitster van de KVLS:  ze kampt met een longontsteking. Boudewijn van zijn kant heeft de laatste weken veel vrienden en familieleden ten grave helpen dragen.

Omdat de regen met bakken uit de lucht bleef vallen, namen we nog een tweede consumptie voordat ik verder zou komen werken (en eten natuurlijk). Voor die voorbereiding van de wandeling zou Boudewijn dan morgenochtend wel in zijn eentje zorgen.

Bij het betalen wilde Roger de eurocenten na de komma regelen met heel kleine muntjes maar die “kopertjes” werden geweigerd. Het is niet de eerste keer dat we dat meemaken en ik vind het echt niet leuk: op die manier blijven wij er wél mee zitten! Roger zijn eerste reactie is dan: ‘Hier kom ik nooit meer’, maar in het geval van dat café is dat moeilijk. Er is er immers maar één in Mettekoven en het gebeurt geregeld dat we daar vrienden ontmoeten.

Thuis heb ik uiteindelijk nog vertaald tot bijna 22 uur: het werk geraakt zeker af tegen dinsdag! Glimlach

Maar wat minder is: vandaag heeft Roger geen beweging gekregen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten