dinsdag 30 april 2013

Lentegevoel in Rijkel

Vandaag was ik eerst zinnens een vrij ingewikkelde lamsschotel klaar te maken en terwijl die sudderde eindelijk in de tuin het snoeisel bij elkaar te rapen. Ik had immers gehoord dat het zou regenen. Maar het werd prachtig weer en… Roger moet zoveel mogelijk bewegen, dus gingen we wandelen. Eerst wilde Roger nog enkele spullen kopen in de Aldi van Borgloon. Daarna reden we via Kuttekoven naar Rijkel (deelgemeente van Borgloon). Roger wilde in Kuttekoven natuurlijk nagaan hoe het staat met de renovatie van de vroegere pastorij.

P4304056 Foto Roger

Ikzelf snoof duidelijk lentegeuren op, en inderdaad één enkele appelboom begon al schuchter te blozen!

P4304057 Foto Roger

Daarna reden we naar Rijkel waar Roger nog het een en ander wilde kopen. En waar we daarna  een flinke wandeling maakten. We volgden eerst een vroegere spoorwegbedding, wat niet zo aangenaam was: om te beginnen bleek de vroegere spoorweg veranderd in een open, stinkende riool.

Rijkel: de oude spoorwegbedding als open riool

Rijkel: de oude spoorwegbedding als open riool Foto’s Roger

En… het toeristenseizoen is weer begonnen: we ontmoetten ontelbare fietsers. Zodra als mogelijk sloegen we een zijweg in waar het een beetje rustiger werd (niet helemaal zoals we het graag hebben: de toeristen hebben duidelijk geroken dat de bloesems nu in volle pracht staan).

Rijkel: zicht op de kerk van Zepperen Zicht op Zepperen vanuit Rijkel

Rijkel: op de achtergrond ziet men de spits van  de toren van de basiliek van Kortenbos In de verte, de basiliek van Kortenbos (foto’s Roger)

Maar in de fruitplantages, waar we geen enkele toerist aantroffen,  genoot ik met volle teugen van het subtiele maar heerlijke parfum van kerselaars en perenbomen.

P4304068

Kersebloesem Foto’s Roger

Uiteraard heb ik daarna dat geplande lamsgerecht vervangen door iets eenvoudigers: een  “woksel” met weinig vlees en veel groenten. En het snoeisel, wel dat moet nog maar even blijven liggen!

Terwijl Roger deze avond naar een bestuursvergadering van Heemkunde Groot Heers ging, keek ik nog met veel plezier naar een aflevering van Star Trek en (met nostalgische gevoelens) naar een documentaire over “The Dubliners”, mij opgestuurd door Ria Voet; en las ik verder in een van de twee boeken die ik vorige zondag heb meegekregen (ja, ik weet het, ik heb nog een hoop Nederlandstalige lectuur op de plank!). Heel eventjes heb ik wel gedacht: ‘Foei, Jessy, je hebt nog zoveel te doen in het huishouden!’ Glimlach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten