maandag 20 mei 2013

Kasteel “Belle Vue” en Gallo-Romeinse site in Gors op Leeuw

Het was weer koud vandaag: amper rond de 12°C. Wat een lente!

Nadat ik een deel van het huis had schoongemaakt en Roger eindelijk begonnen was met het vervangen van onze venstertabletten, maakten we toch een korte wandeling in Gors op Leeuw.
Gisterenavond had Roger immers ontdekt dat daar, buiten de twee kastelen die we al kenden, ook nog een kasteeltje “Belle Vue” staat.

In feite wandelden we alleen de Bellevuestraat (langs een privé dennenbos) op (want het was weer “vals plat” tot aan het bewuste kasteel) en af. Onderweg zagen we één enkele villa, gelegen op een immens terrein.

P5204204 

IMG_1745 Foto’s Roger

Aan de rand van de tuin ervan, zagen we dit plaatje staan (klik erop om te vergroten):

Gors-Opleeuw, Bellevuestraat: Gallo-Romeinse site Foto Roger

Omdat we daarop (onderaan) lazen “Privaat domein” (sic) durfden we het erf niet op te gaan. We wandelden dus verder naar het kasteeltje, en daar hield de straat abrupt op.

P5204206

P5204205 Foto’s Roger

Terwijl we terug naar de auto daalden, kwamen we een voornaam wandelend gezelschap tegen (we vroegen ons af of het de bewoners waren van “Belle Vue”). Een van de mannen sprak ons spontaan aan en vertelde dat iets verder dan dat plaatje dat we hadden opgemerkt een restje tentoongesteld wordt van de inhoud van een van die 12 Gallo-Romeinse graven (zie derde foto hierboven). We legden uit dat wij niet hadden gedurfd het terrein op te gaan, maar hij verzekerde ons dat het toegelaten was.

Dus gingen we toch maar een kijkje nemen en ontdekten dit (klik op de foto om te vergroten):

Gors-Opleeuw, Bellevuestraat: Gallo-Romeinse site Foto Roger

Een vrij korte wandeling dus, maar wel weer iets nieuws ontdekt!

2 opmerkingen: