woensdag 5 juni 2013

“Il fera beau demain” was als titel gisteren heel toepasselijk!

Uiteraard had ik het gisteren niet over nu maar over vroegerGlimlach!  Maar het werd vandaag inderdaad een prachtige, zonnige dag.

Toch maakten we geen wandeling: we waren met te veel andere dingen bezig. Roger heeft onder andere eindelijk het gras nog eens afgereden; ik heb, ook onder andere,  het terras geveegd (maar ik ben echt niet tevreden over het resultaat: ik moet ook nog onkruid – wat volgens mij niet echt bestaat maar wel ongewenst kan zijn – zien uit te trekken). En Roger heeft heel lang voortgewerkt aan die kast voor onze “bibliotheek”. 

Na ons avondeten vertrok hij naar wat we dachten een bestuursvergadering van Heemkunde Groot Heers te zijn. Ik ruimde  ondertussen op, keek naar een aflevering van Star Trek, las een beetje in het tweede (echt mooie) boek dat ik in april geleend heb van onze Waalse vrienden en beantwoordde enkele mails.

Toen Roger na 22:30 uur thuiskwam van de vergadering, vertelde hij me dat het geen bestuursvergadering was en dat ik dus had kunnen meegaan. Er werd naar het schijnt gesproken over een eventuele publicatie (in verband met Wereldoorlog I) in samenwerking  met Rombout Nijssen.  

Roger had belegde broodjes bij. Er bleek, net voor die heemkundevergadering, een andere vergadering te zijn geweest in hetzelfde lokaal, reünie die door de gemeente werd bedeeld met belegde broodjes afkomstig van een plaatselijke traiteur. En daar bleef heel veel van over. Elke deelnemer kreeg deze avond een aantal belegde broodjes gezond (sla, tomaten, een beetje vlees, enzovoort) mee naar huis.

Ik had voor morgen een heel ander menu voorzien, maar die broodjes zijn welkom. En ik droom al van een eenvoudige picknick, desnoods gewoon op ons terras. Want morgen zal een even mooie dag worden als vandaag, hoorde en las ik!

O ja, nog even dit. Tijdens het schoonmaken van het terras vond ik daar een dode specht onder de tafel! Daarom hoorde ik hem de laatste dagen dus niet meer kloppen op het venster van ons bureau (waar hij daarvoor heel vaak op klopte)! Bedroefde emoticon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten