donderdag 27 juni 2013

Lens sur Geer en Grandville

Hoewel we het druk hadden vandaag (onder vele andere werkjes, voor mij de keuken schoonmaken) vonden we tussen die karweien en de bestuursvergadering van de KVLS deze avond de tijd om een klein uurtje te wandelen.

In Lens sur Geer, waar we, denk ik, de laatste keer waren in 2008. We herkenden meteen de Romaanse kerk.

P6274522

P6274523

P6274524 Foto’s Roger

Maar er staan ook heel mooie huizen, vind ik.

P6274525

P6274526

P6274527 Foto’s Roger

Tijdens onze wandeling beseften we plotseling dat we in een naburig dorp (of gehucht?) waren terechtgekomen: Grandville. Nergens hadden we daar echter een aanwijzing naar gezien.

Daar stond een huis te koop dat ons wel aanstond (behalve dan de “veranda” die, zoals  Roger het verwoordde, “stond als een tang op een varken” – ik begrijp wat de uitdrukking wil zeggen, maar gebruik die zelf nooit omdat ik de logica ervan niet doorheb: als iemand me die kan uitleggen, graag!):

P6274528 Foto Roger

We stonden even te fantaseren, Roger en ik (uiteraard gaan we niet opnieuw verhuizen, en trouwens we hebben het geld niet om een huis te kopen). En ik vroeg me af of er wel plaats genoeg zou zijn voor de twee ateliers (houtbewerking en boekbinden) die hij in ons huidig pand heeft. Toen wees Roger mij erop dat er ook een heel ruime achterbouw bij dat huis hoorde! Plaats genoeg dus! Glimlach

P6274529 Foto Roger

Na ons eenvoudig avondmaal (groentesoep, omelet met hesp en gemengde sla) kwam Boudewijn Knevels mij afhalen voor de KVLS-vergadering in Diepenbeek.

Het werd een te lange  (hoewel vruchtbare) vergadering naar mijn zin en daardoor kwam ik pas heel laat thuis (een half uur rijden, veel langer dan twee uur vergaderen en weer een half uur rijden: reken maar uit!). En heel die tijd moest ik het doen zonder roken Bedroefde emoticon (ik mag niet roken op café, en doe het niet in de auto van Boudewijn)  maar terwijl hij zijn tweede Trappist op zijn gemak uitdronk, na de vergadering en op het terras, kon ik uiteindelijk toch genieten van een “kankerstokje” Glimlach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten