zondag 28 juli 2013

Op weg naar Tienen

Helpen die hagelkanonnen dan toch? Glimlach

We hebben gisterennacht immers geen hagel gekregen en het onweer is niet dichterbij gekomen.

Deze middag stelde ik voor nog eens naar Tienen te rijden. Roger vond dat een goed idee, maar nog een beter idee was volgens hem onderweg enkele dorpen aan te doen. Oei! Dat is niet mijn favoriete manier om op stap te gaan! Als ik te veel plekken vlak achter elkaar bezoek, haal ik ze allemaal door elkaar. Gelukkig maakt Roger telkens foto’s, bedacht ik, en zou ik aan de hand daarvan later onze tocht kunnen reconstrueren.

Maar… Terwijl ik dit schrijf, is Roger zijn foto’s aan het uploaden… en vraagt hij mij te bevestigen dat we eerst in Wommersom waren. Ik weet pertinent dat het niet zo was, maar de naam van het eerste dorp kan ik mij natuurlijk niet herinneren (en Roger blijkbaar ook niet: zou mijn favoriete manier van reizen, namelijk niet zoveel mogelijk willen zien, maar de tijd nemen om van hetgeen we wel bezoeken echt de sfeer op te snuiven, toch niet interessanter zijn?).

Omdat Roger me niet wilde geloven (hij was er echt van overtuigd dat we eerst in Wommersom waren) nam ik de landkaart erbij: we wandelden eerst in (en bezochten de kerk van) Melkwezer (waar we nog ooit zijn geweest, maar waarschijnlijk toen ook te kort voor mijn geheugen).

Melkwezer: Sint-Pancratiuskerk

Melkwezer: Sint-Pancratiuskerk: een merkwaardige doopfont

Melkwezer: Sint-Pancratiuskerk

Melkwezer: Sint-Pancratiuskerk: een eigenaardig tafeltje

Melkwezer, Dorpstraat: is dit de (voormalige?) pastorie?

Melkwezer: 's Hertogenhof

Melkwezer, Waterhofstraat: merkwaardige schuur

Melkwezer, Waterhofstraat: merkwaardige schuur

Melkwezer, Dorpstraat: 's Hertogenhof Foto’s Roger

Na een goed halfuurtje wandelen (maar het kasteel dat er zou zijn, hebben we nu en ook vroeger niet ontdekt), reden we naar Wommersom waar we weer wat wandelden.

Wommersom: Pastorie

P7284848 Foto’s Roger (ik moet eens zoeken naar alle betekenissen van het woord “alverman”, want hier wordt het gebruikt in een betekenis die ik niet ken – klik om de foto te vergroten)

Vandaar reden we naar Sint-Margriete-Houtem, vlakbij Tienen. Een mooi dorpje.

Sint-Margriete-Houtem: publieke waterpomp

P7284856 Foto’s Roger

Maar weer was ons bezoek te kort voor mijn doen. Oké, Roger heeft vandaag meer dan voldoende beweging gekregen… Maar als er niet de foto’s waren, en landkaarten, al die plekken zouden door elkaar geklutst worden in mijn geheugen!

En dan wilden we Tienen binnenrijden. Helaas, alle toegangswegen naar het centrum waren versperd. We vroegen aan iemand wat er gaande was: “Suikerrockfestival”!

Dus reden we maar naar huis en onderweg stelde Roger voor iets te gebruiken in de Kasteelhoeve in Wange. Heel lang geleden hadden we er iets kunnen drinken, maar, zoals ik zei tegen Roger, dat was ter gelegenheid van een of ander evenement. Ik dacht echt niet dat het een taverne betrof. En ik kreeg gelijk! Glimlach (zie link hierboven bij “Kasteelhoeve”).

P7284858

P7284860

P7284862 Foto’s Roger

Dan hebben we maar wat gewandeld rondom het domein (de temperatuur was zalig: niet boven de 26°C!).

P7284864 Foto Roger (woonhuis van die hoeve, foto gemaakt tijdens de wandeling)

Ongeveer halfweg de wandeling besefte Roger ineens dat hij zijn portefeuille niet (meer?) bijhad. Wij dus op onze stappen terug en onderweg alles naspeuren, maar geen portefeuille gevonden. Zodra we weer de auto hadden bereikt, reden we meteen terug naar huis, waar bleek dat Roger zijn portefeuille gewoon was vergeten mee te nemen. Glimlach

Voor het avondeten nog een telefoontje met onze dochter. Zij en haar gezinnetje zijn goed thuisgeraakt en hebben vandaag ook genoten van de aangename zomerdag.

2 opmerkingen:

  1. Josiane,
    Het Kerkhof van Wange niet bezocht..... Zou daar voorouders hebben liggen....!
    Kusje
    Francoise

    BeantwoordenVerwijderen