zaterdag 13 juli 2013

Overbroek

In de Overbroekstraat in Gelinden zou ook een watermolen staan volgens deze website. Vermits Roger de laatste tijd iets met molens heeft, gingen we, na enkele huishoudelijke taken voor mij en verder werken aan de lambrisering voor Roger, op zoek.

We vonden het gebouw, aan de rand van het natuurdomein Overbroek (eigenlijk een beemd), uiteraard heel gemakkelijk… Maar niets wees erop dat daar een molen deel van uitmaakt(e).

P7134730 Foto Roger

Roger (die alles opmerkt) zag trouwens al heel gauw dat een deel van het gebouw (de molen zelf?) was afgebroken (we hadden dat gebouw al vaker gezien, maar toen wisten we niet dat het een watermolen zou herbergen).

We besloten het domein Overbroek in te lopen, in de hoop de achterkant van dat gebouw te vinden en misschien een rad te ontdekken. Het werd een wandeling van bijna een uur langs netels en ander minder prikkelend “onkruid” (gelukkig had ik deze keer mijn wandelschoenen aangetrokken), heel diep uitgegraven riviertjes en bosjes vol muggen en andere insecten (ik sta vol beten). Het rook er wel heel lekker en we hoorden, naast veel andere vogels, weer eens het geroep van een roofvogel die we in de verte zagen vliegen.

Roger heeft een ontzettend goed oriëntatievermogen en dus voerde hij mij, terwijl ik de indruk had dat hij mij in het rond leidde door bos, struik en vlakte,  vlekkeloos terug naar waar onze auto stond geparkeerd.

De achterkant van het gebouw hebben we niet kunnen bereiken, maar Roger heeft wel voldoende beweging gekregen vandaag! Glimlach 

P7134726

P7134724

P7134727

P7134729 Foto’s Roger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten