dinsdag 16 juli 2013

Wandelden we vandaag in Berlingen of in Kuttekoven?

We maakten vandaag nog eens dezelfde wandeling als toen. Weer dezelfde mooie hoge distels, veel vogelgezang, de rustig kabbelende Herk, de trap met zijn geheimzinnig keldertje, dezelfde rust en uiteraard die Nieuwmolen.

Kuttekoven, Nieuwmolen(straat): Nieuwmolen of Rullingenmolen

Kuttekoven, Nieuwmolen(straat): Nieuwmolen of Rullingenmolen Foto’s Roger

Waarvan we tot nu dachten dat die in Berlingen ligt. Deze avond zocht Roger het even op en die molen blijkt op het grondgebied van Borgloon te liggen, niet op dat van Wellen (Berlingen is een deelgemeente van Wellen). Waren we dan misschien in Kuttekoven (deelgemeente van Borgloon)?

Kuttekoven (of is het reeds Gotem?): spoorwegbrug over de Herk

Kuttekoven (of Gotem?): de Herk nabij de spoorwegbrug Foto’s Roger

We eindigden onze wandeling alleszins aan de kerk van Berlingen waar Roger uiteraard wilde gaan kijken hoever het zit met de verbouwing van het vakwerkhuis.

P7164769 Foto Roger

Het was vandaag heel warm (tegen de 30°C) en we hadden dorst gekregen van dat uurtje stappen. We wilden eerst iets gebruiken in “Chateau de la Motte”, maar dat etablissement bleek gesloten. Dus reden we naar de kapel van Helshoven waar we in het nabijgelegen “De kluizenaar” nagenoten met respectievelijk een blonde Bink van Kerkom en een Tripel Trappist van Westmalle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten