maandag 8 juli 2013

Wasmachine en boodschappen

Na onze brunch wachtten we vandaag op de levering van de nieuwe wasmachine, die beloofd was tussen 14 en 17 uur. Onmiddellijk daarna zouden we uitgebreid boodschappen doen.

Natuurlijk werd er pas iets voor 17 uur gebeld! De wasmachine werd geïnstalleerd, de vorige werd meegenomen en meteen daarna vertrokken Roger en ik naar een grootwarenhuis dat een beetje laat openbleef. Voor het Indisch winkeltje met zijn fenegriek hadden we uiteraard geen tijd meer. Trouwens: misschien was dat al gesloten. Dat kruid kopen zal voor een volgende keer zijn.

Rond 19:30 uur waren we terug thuis en nadat ik onze aankopen had opgeborgen, begon ik te koken.  Het was 21:30 uur toen we eindelijk de wasmachine voor de eerste keer (leeg, zoals het hoort) wilden laten draaien. Helaas bleek er iets te mankeren aan de dichting tussen de wateraanvoerbuis en de kraan. Roger heeft nog een aantal uren gespendeerd aan het proberen in orde te krijgen en toen het zover leek, stelden we eindelijk dat eerste programma in. Dat ging zonder problemen… Tot bijna aan het einde, wanneer er weer een kleine lek bleek te zijn tussen de kraan en die buis. Bedroefde emoticon

Dat wordt dus een betere dichting kopen, of telefoneren naar de leverancier.

En ondertussen groeit hier de vuile washoop maar aan!

7 opmerkingen:

  1. Je kan er ook gewoon zware tape ronddraaien.....hebben wij ook gedaan. Nu loopt het niet meer......zoals je ziet, nieuw is ook niet altijd goed he....Hier is gisteren de schilder langsgeweest, plafond herschilderd en is nu ook eindelijk, na 2 jaar vragen, in orde. Geduld is een mooi deugd he!
    Kusje
    Francoise

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nu is het in orde hoor. Maar je hebt gelijk: geduld...
      Kusje!

      Verwijderen
  2. die kruid kan je zelfs in de Delhaize vinden b

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha! Dan moeten we daar eens naartoe gaan!

      Verwijderen
    2. Heb er ondertussen 100 gram van gekocht in dat winkeltje!

      Verwijderen
  3. Wat je wasmachine betreft, heb je nu een gekocht die aan de bovenkant open gaat, zodat je je rug wat kan sparen.....? Of niet meer aan gedacht ?
    Kusje
    Francoise

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Aan de voorkant is voor mij beter: aan de bovenkant openen zou sowieso betekenen bukken om de was eruit te halen. Nu volstaat het om te hurken: niet belastend! En om de wasmachine ergens op te plaatsen was er geen plaats. Trouwens, van de wasmachine heb ik nog nooit rugpijn gekregen! Kusje.

      Verwijderen