dinsdag 30 juli 2013

Werken, werken, en een beetje lezen

Ik wilde vandaag de salon schoonmaken en hoopte dat Roger, nu het een beetje frisser is,  ondertussen eindelijk nog eens voort zou werken aan de bibliotheek (ik ben gisteren gaan kijken: zo heel veel werk lijkt het me niet meer… behalve dan onze boeken schikken); en daarna had ik een wandeling gepland.

Maar er kwam een lange en moeilijke (maar boeiende) vertaling binnen, waar ik uren mee zoet was. Geen wandeling dus. Gelukkig heeft Roger in mijn plaats de salon onder handen genomen.

Ik was pas klaar met mijn job toen de drukproeven van het volgend nummer van Oostland binnenkwamen. Die heb ik na het eten (dat ik wel zelf klaarmaakte terwijl Roger op controle was bij de huisarts)  nagelezen… Maar niet voordat ik eerst in de relax een uurtje afwisselend in die twee boeken las.

“De voedselzandloper” is heel duidelijk geschreven, lijkt heel goed onderbouwd… En ik heb steeds meer het idee dat de auteur gelijk heeft. Er wordt geen voedsel “verboden”, alleen wordt aangeraden sommige zaken zoveel mogelijk te vervangen door andere. Als het gaat over suiker en koolhydraten over het algemeen moet ik hem zeker gelijk geven, althans wat bepaalde koolhydraten betreft. Maar ik lees verder… zodra ik de tijd vind.

En ik zal daarvoor meer tijd krijgen dan ik vermoedde. Vandaag ook nog een telefoonoproep van Nany gekregen: ze komt niet naar hier vrijdag, zoals eerst was afgesproken. Er worden voor die dag veel te hoge temperaturen voorspeld. Ze heeft gelijk: hier zouden we tot 36°C in de schaduw krijgen die dag. Bedroefde emoticon

We spreken dus op een andere manier af om samen naar het tuinfeest ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van onze schoonzoon te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten