dinsdag 3 september 2013

Kortessem

Ondanks de vrij drukke dag gingen we vandaag een goed uur wandelen. Weliswaar pas nadat we uitgebreid en gezellig gebuurt hadden bij overbuurvrouw Marie-Claire.

Roger wilde gaan zien hoe de werken vorderden aan de schuur van het kasteel Printhagen. Zo gewenst, zo gedaan!

Deze keer liepen we er wel naartoe via een heel andere weg dan de dag waar de link hierboven naartoe voert! En onderweg ontmoetten we een koe met volgens ons een abnormaal grote uier. Of niet?

Kortessem, Printhagendreef: een zieke koe?

Kortessem, Printhagendreef: een zieke koe? Foto’s Roger (klik erop om te vergroten)

En ook een mooie en heel grote u-vormige hoeve…

Hoeve op U-vormig grondplan, blijkbaar niet meer geëxploiteerd als hoeve 

P9035327 Foto’s Roger

en enkele mooie huizen.

P9035324

P9035326

P9035329m Foto’s Roger

Daarna, via een bosje en  terwijl ik in de verte geroep van roofvogels hoorde, bereikten we eindelijk het kasteel via een lus die ons even langs de steenweg voerde.

Kortessem, zicht op het kasteel Printhagen vanop de veldweg tussen  de Hasseltsesteenweg en de Bekestraat In de verte, onze eindbestemming: het kasteel Printhagen (foto Roger)

Toen we het eindelijk bereikten, kon Roger de foto’s maken die hij beoogde! Glimlach

P9035334

P9035335 Foto’s Roger

Op het eerste gezicht vind ik het niet zo’n grote vordering op 4 maanden tijd. Ik weet echter weinig van dat soort werken en heb hier in huis al vaak gemerkt dat ik hun omvang onderschat! Bedroefde emoticon

Roger en ik, we vroegen ons wel af wie die werken aan dat kasteel betaalt? De kasteelbewoners of wij (via de belastingen)?

3 opmerkingen:

  1. Zondag doet Printhagen mee met de openmonumentendag.Sommige delen worden opensteld. Vanaf 14.00h zijn er rondleidingen met de architect en met regionaal landschap Haspengouw.
    Erkend monument; belasting betaler doet verplicht mee.

    BeantwoordenVerwijderen