woensdag 11 september 2013

Naar Souillac

Deze ochtend werden we wakker getokkeld door de regen. Het bleek 6:30 uur te zijn. Roger wilde opstaan, maar zag er tegenop de tenten in de regen op te plooien. Ik vond het beter het einde van de bui af te wachten… Wat we dan ook deden en prompt vielen we weer in slaap. Toen ik om 9:30 uur weer wakker werd regende het niet meer maar sliep Roger als een roos. Ik liet hem slapen en hij werd om 10:30 uur wakker. De tenten waren al volledig droog. Na een snel ontbijt (croissant – ik weet het, heel ongezond – en fruit) begonnen we in te pakken. Van de leeftent moet je eerst een hoek naar binnen schuiven… En bij het opplooien bleek dat ik de verkeerde hoek had gekozen: we moesten de tent weer opstellen en van vooraf aan herbeginnen. Met dat al vertrokken we pas om 12 uur.
Deze keer zouden we de tolwegen niet mijden, ook al reizen we eigenlijk liever langs kleine wegen: snelwegen zijn zo saai!

Toch moesten we eerst een uurtje een kaarsrechte gewone weg volgen, omzoomd door bossen en heide. Ik weet niet of dat soort wegen in heel de Berry voorkomt, maar in de buurt van Aubigny hebben we ze vaak meegemaakt! Zo eentonig! Alleen een roofvogel en af en toe een dorp dat we al kenden (zoals Ménétréol sur Sauldre) kwamen de monotonie doorbreken.

Iets over 13 uur reden we de snelweg op richting Limoges. Tijdens bijna één uur zagen we niets dan heel uitgestrekte geoogste akkers.

En dan was het tijd voor een halte, op de “aire des mille étangs”. Een snelle picknick, al wandelend omdat ik mijn benen wat wilde strekken én het echt koud was, en we vertrokken weer.

Akkers, heuvels, bergen en beboste rotsige heuvels volgden elkaar op of wisselden elkaar af. Na nog een korte pauze op een onbemande “aire” '(waar ik naar toilet wilde, maar al gauw het voorbeeld van mijn voorgangers volgde, namelijk onverichterzake terugkeren omdat de hurktoiletten zo vuil waren), reden we voorbij Brive la Gaillarde en zagen we aanwijzingen naar bekende dorpen en plaatsen (Sarlat, le gouffre de Padirac, Rocamadour, enzovoort). In de tot dan bewolkte lucht kwam regelmatig de zon piepen, en zelfs in de auto voelde je dat de temperatuur wat opliep.

Om 16:35 uur reden we Souillac binnen.  We deden eerst boodschappen voor morgen in een Lidl die afficheerde: ‘L’idéal, c'est Lidl’. :-) Voor ons avondeten kochten we niets: we zouden naar een restaurant gaan.

Hier in Souillac is het opvallend warmer dan in Aubigny deze ochtend. We wandelden na onze installatie tot in de stad (een klein kwartier stappen) waar we na wat rondlopen en herinneringen ophalen, iets gingen eten op een terras. Roger nam een volledig “menu du Quercy” (we zitten in de Quercy): drie soorten terrines (onder andere van foie gras en van varkenspoten) met sla en tomaat en een confit de canard met wortelen en gegratineerde aardappelen. Als dessert was er notentaart voorzien maar die heeft hij mogen vervangen door koffie. Allemaal heel lekker, maar ook heel vet! Maar kom, ik vond dat hij vandaag mocht zondigen. We zijn niet elke dag in de lekkere Quercy! Ikzelf nam enkel een boerensalade: sla, tomaat, Cantalkaas, reepjes ham, ei en gegratineerde aardappelschijfjes. Veel minder copieus dus en toch kreeg ik het niet op…

Rond 21 uur wandelden we terug naar de camping en toen begon het frisser te worden: we zitten nu weer onder de leeftent. En ik heb onthouden welke hoek in naar binnen moet schuiven de volgende keer: de hoek gevormd door de vlakken zonder opschrift. Dom van mij dat ik dat niet vroeger doorhad: een fabrikant gaat toch niet zorgen dat de vlakken met opschrift  (van het merk dus) verdwijnen bij het opplooien! :-)

O ja, nog twee interessante details: ons avondmaal kostte voor ons beiden 34,20 euro, karaf wijn en water inbegrepen. En voor 1 nacht op deze camping betalen we voor ons beiden (verblijftaks inbegrepen) 15,50 euro.

En… Op dit moment hoor ik een uil roepen vlak buiten de camping!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten