maandag 16 september 2013

Nog enkele dingen over Segovia

Enkele dingen, want op één dag krijg je niet alles gezien… En op al die keren dat we hier waren, hebben we ook nog niet alles gezien!

Na onze brunch wilden we wat rondrijden in de buurt. We gingen richting Pedroza, via een heel uitgestrekte, dorre hoogvlakte. Ik vroeg me echt af wat de koeien en de schapen die we onderweg zagen graasden!

In Torrecaballeros dachten we even rond te lopen, maar het dorpje trok ons niet echt aan. Dus ging het terug richting Segovia. Aan de rand van de stad maakte Roger een paar foto’s:

IMG_1810

P9165414 Foto’s Roger

Daarna lieten we de auto achter op een parking in de benedenstad, om te voet naar de Barrio San Lorenzo (die we nog niet kenden) te lopen.

P9165421

P9165423

P9165420

P9165418

P9165419 Foto’soger

Onze tweede ontdekking vandaag was, iets verder, het klooster “De Santa Cruz la real”, nu de campus van een universiteit. Dat klooster werd gebouwd bovenop een grot waarin een mysticus leefde.

P9165424

P9165426

P9165425 Foto’s Roger

Daarna reden we terug naar de camping waar we wat lazen, wat rondliepen en ons onze vorige verblijven herinnerden. Het is hier overal al even dor, en behalve de (geplante) bomen, groeien er op de camping alleen deze bloemen tussen het schaarse gras:

P9165429

P9165432 Dit is ons perceel dit jaar. Wegens plaatsgebrek staat de auto voor de tent (Foto’s Roger)

En dan was het tijd om boodschappen te doen, in een Mercadona. We kochten er onder andere gegrilde sojabonen en kikkererwten, en vonden er droge Oloroso! Uiteraard hebben we onze voorraad aangevuld!

Om 18:30 uur liepen we naar de bushalte, om iets voor 19 uur stapten we uit de bus aan de terminus in Segovia centrum. We wandelden naar de Alcazar, in de buurt waarvan we wat kuierden.

IMG_1813 Foto Roger

We klommen vervolgens terug naar de Plaza Mayor, waar het nu opvallend minder druk was dan gisteren.

IMG_1818 Foto Roger

De enkele aanwezige Spanjaarden zaten niet op de terrasjes maar liepen rond of, wat de kinderen betreft, speelden op de Plaza. In de bars zaten voornamelijk toeristen. We namen een biertje in de bar José Maria, kregen er als tapa een sneetje brood met zalm en olijven bij, maar schrokken van de prijs: 6,40 euro!

We wandelden daarna naar dezelfde drukke bar als gisteren (nu wel iets minder druk), dronken er een Ribera del Duero (4,70 euro voor twee glazen) waar we een tapa naar keuze bij kregen. Roger koos uiteraard voor tocinos! Om de avond af te ronden wilden we nog een paar raciones nemen, we bestelden er om te beginnen een van cochinillo voor 5 euro, maar daar gebeurde een vergissing (hadden we ons verkeerd uitgedrukt?): we kregen in de plaats een heel gerecht van cochinillo asado voor 25 euro! Daarmee hadden we uiteraard gegeten (zo één gerecht is meer dan voldoende voor ons beiden) en uiteraard bestelden  we verder geen raciones meer! :-)

Om 21:15 uur namen we de bus terug naar de camping, waar we iets over 21:30 uur aankwamen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten